Ігри для зняття стресу

 Ігри для зняття стресу у дітей









Ігри для зняття стресу у дітей

ВІД СВІТЛАНИ РОЙЗ

Доброго ранку, носик, доброго ранку щічки, доброго ранку вушка, доброго ранку шийка, доброго ранку плечики і т.д. — торкаємося різних частин тіла, промовляючи слова (можливо, цілуючи). Треба пройтися по всьому тілу.

Ліпка. Розминати тіло, як тісто, чи пластилін.

Колобок. Спочатку "засипати" муки — пройтись легкими рухами по всьому тілу, потім,"налити" води — рухи, що гладять. Ліпимо тісто, а потім робимо колобок — дитина сидить, обійнявши себе руками. А ми її обіймаємо за спинку. Розкриваємо руки — колобок "випікся".

Якого кольору поцілунок (є прекрасна книга "якого кольору поцілунок). Наприклад, я тебе зараз цілую жовтим поцілунком, малиновим, райдужним в т.д.

Люлечка. Сісти за дитиною, обіймаючи її за спинку, можна погойдатися

Обійманці. Обійми мене, сильніше, ніж я.

Кенгуру. Дитина сідає животик к нашому животику і міцно обіймає.

Призначити дитину головною по рахунку обіймів.

Діду. Діду, де ти там, не морозь (щічки, носик, попу, животик, ніжки...) нам — дорослий каже слова,торкається до якоїсь своєї частини тіла. Діти — називають її і також торкаються. Потрібно пройтись по всьому тілу

Коврик. Простукати себе, все тіло, мов коврик.

Орангутан. Стукати із криком "ЯЯЯЯЯ" себе по грудній клітині, мов мавпа.

Торкатися один одного "різними доторками" — як зайчик, як змія, як лисиця хвостиком

Сніговик. "Ліпимо" із тіла дитини сніговика. Просимо напружити всі м'язи, наче він змерз. А потім "гріємо сонечком" — а зараз вийшло сонечко в сніговик тане. І дитина розслабляється.

Очищення. Сонечко чи вода проходить (із нашими торканнями) по тілу зверху донизу — і змиває, освітлює все, що напружує, лякає, заважає.

Малювати на животику, спині різні букви чи прості форми, а дитина має вгадати, що це.

Домик. Ти Домик — це у тебе підлога, (ніжки) стіни (проходимо по всьому тілу доторками), криша — голівка. Ти в домику. (Можна покласти руку на серце).

Квітка чи дерево. Запитати у дитини, ким вона хоче бути, якої квіткою, чи деревом. Торкнутися стоп — (в тебе дуже міцне коріння, воно із землі бере все, що потрібно для життя і міцно тримає тебе.). Торкнутися боків (У тебе такий стрункий сильний міцний гнучкий стовбур. Він може зігнутися, може схилитися, але він ніколи не зломається. Він витримає всі вітри та урагани). Торкнутися голівки — (а це твоя крона — красива, ніжна, соковита, сильна). Ти — дерево Життя. 

Важливо! Тілесні ранкові ігри для дітей (важливі в будь-який час — дітям і дорослим, але вранці саме зараз вони просто необхідні). Від нашої "тілесності" зараз буде залежати, як ми впораємося із емоційним навантаженням, травмуванням. Важливо пам'ятати, що зараз діти і дорослі навряд чи зможуть грати в ігри, робити практики із закритими очима — поки що ми можемо намагатися контролювати всі процеси. Якщо дитина в стресі, торкаємося тільки частин тіла, закритих одягом. Наші доторки — не поверхневі, не лоскочуть, а трохи проминають. Дитина може якусь гру просити повторювати багато разів — ця гра для неї найтерапевтична.

Діти та війна» (навчання технік зцілення)




ДАВАЙТЕ ГРАТИ КАРТКИ ЗАНЯТЬ


Картки занять «Давайте грати» було створено для того, аби стимулювати та підтримувати дітей, гра яких зазнала впливу війни в Україні. Ці картки пропонують сукупність ігрових занять, які сприяють використанню різноманітних типів гри та підкреслюють оздоровчу силу гри як засобу, за допомогою якого діти можуть виразити себе і свої почуття, і в той же час продовжувати навчатися і досліджувати навколишній світ



Ці картки є результатом тренінгу, який ISSA проводила для фахівців і волонтерів РДМВП — головним чином біженців з України— що працюють в Ігрових хабах в Словаччині. Цей тренінг проводився за підтримки Skola Dokoran – Wide Open School в межах проекту ЮНІСЕФ.

В НАДІЙНИХ ОБІЙМАХ корекційно-розвиткова програма для дітей дошкільного віку



Психоемоційна підтримка освітян в умовах воєнного стану




#ігридлядітей #стрес #релаксація #емоційнебезпека #розвага #самопізнання #тілорух #відпочинок #креатив  #психологіядітей #родиннийчас #спокій #хобі #відвертеспілкування #пізнавальніігри #зняттястресу #емоційнапідтримка #самопочуття #психологічнийкомфорт #ігридлязняттястресу

Немає коментарів:

Дописати коментар