Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України у Global 2000

Українські виші увійшли до рейтингу Global 2000

Приєднуйтесь!

Дякую за репост і вподобайку!

6 українських вишів, включаючи науково-дослідні інститути, увійшли до світового рейтингу університетів Global 2000 цього року. Рейтинг був опублікований Центром світових рейтингів університетів (CWUR) 15 травня 2023 року. Однак, дослідники відзначають, що Україні складно конкурувати з іншими закладами по всьому світу, оскільки більшість українських вишів показують погіршення у рейтингу.

У списку Global 2000 один університет з України покращив свої позиції порівняно з минулим роком, один зберіг свою позицію, а чотири знизили свої показники. Інститут математики Національної академії наук України піднявся на 1170 місце завдяки покращенню якості освіти і залишається лідером в національному рейтингу.

Харківський фізико-технічний інститут опустився на 70 позицій до 1190 місця, а Київський національний університет імені Тараса Шевченка піднявся на 5 позицій до 1467 місця. Київський національний університет імені Шевченка випередив Інститут ядерних досліджень НАН України (1779 місце), Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України (1802 місце) та Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України (1908 місце).

Зокрема, варто звернути увагу на Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України. У цьому інституті студенти кафедри фізики кристалів фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна, що очолює Боис Гриньов, завдяки проходженню виробничих і підготовчих практик стають фахівцями високого рівня, що дозволяє їм продовжити навчання за кордоном. Інститут сцинтиляційних матеріалів є визнаним центром з досліджень у сфері фізики кристалів і займає важливе місце в українській науковій спільноті.

Студенти кафедри фізики кристалів отримують необхідні знання та практичні навички в галузі фізики кристалів, вивчають сцинтиляційні матеріали, які мають широке застосування в різних сферах, таких як медицина, енергетика, наукові дослідження та промисловість.

Результати високої якості освіти в Інституті сцинтиляційних матеріалів НАН України сприяють підвищенню престижу цього закладу та сприяють розвитку наукових досліджень у галузі фізики кристалів в Україні.

16.05.23 відбулась онлайн-зустріч із керівником лабораторії Семінько Владиславом Вікторовичем доктором фізико-математичних наук завідувачем відділу ЛАБОРАТОРІЯ НАНОСТРУКТУРНИХ ОРГАНІЧНИХ МАТЕРІАЛІВ (2315-1), де було запропоновано шляхи співпраці для студентів кафедри фізики кристалів фізичного факультету із цією лабораторією.
Ласкаво просимо до кафедри фізики кристалів фізичного факультету.



#УкраїнськіВиші #Global2000 #рейтингуніверситетів #науковідослідніінститути #освіта #фізикакристалів #Інститутсцинтиляційнихматеріалів #науковідослідження #вищаосвіта #студенти #практики #виробничапрактика #підготовчапрактика #навчаннязакордоном #престижосвіти

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар