Дидактичні матеріали до Дня толерантності

 10 активностей для дітей до Дня толерантності





Прочитати казку про Толерантність або показати відео:

Казка про Толерантність


У містечку Єдність жили різні істоти – казки, казкові герої та істоти з різних світів. Вони жили поруч із іншими та завжди з радістю допомагали один одному. Однак, у місті було одне правило, яке всі повинні були дотримуватися – толерантність.

Толерантність означає, що ми поважаємо та приймаємо людей і істот, які можуть бути іншими від нас. У місті Єдність це було найважливішою рисою життя. Всі жителі цього міста були різними: казкові персонажі, які могли міняти форму і зовнішній вигляд, казкові істоти з інших світів і навіть звичайні діти.

Одного дня, в місто прийшла дівчинка на ім'я Мілі. Вона була зовсім іншою, ніж інші жителі Єдності. У неї була дивна шкіра, синє волосся та пульсуючі блакитні очі. Її приймали з цікавістю, але Мілі відчувала, що деякі істоти боялися її.

Мілі вирішила подружитися зі своїми новими сусідами, але спочатку вона не знала, як це зробити. Тут їй на допомогу прийшла Мудра Книга, яка завжди допомагала мешканцям міста знаходити відповіді на їхні питання.

Мудра Книга сказала Мілі: "Ти повинна спробувати зрозуміти своїх нових друзів і дізнатися більше про їхні традиції та історію. Важливо бути відкритим і толерантним до інших."

Мілі послухала пораду Мудрої Книги і почала вивчати та розуміти інших жителів Єдності. Вона навчилася готувати страви з казкових інгредієнтів разом з Веселим Гобліном. Мілі також вивчила, як розмовляти зі Змією-Мовцем та навіть почала розуміти розмови з Лісовими Духами.

З кожним днем Мілі ставала більш толерантною та відкритою. Її нові друзі бачили її зусилля та почали вивчати її історію та культуру. Усі разом вони створили казку про толерантність, яку читали істотам з усіх світів.

Ця казка нагадувала усім, що важливо приймати і розуміти інших, незалежно від того, наскільки вони можуть бути різними. Толерантність була справжньою силою Єдності, і всі її жителі розуміли, що, завдяки цій важливій рисі, вони завжди знаходили спосіб жити разом у гармонії та мирі.

Приєднуйтесь!

Дякую за репост і вподобайку!

Можна придбати книгу в електронному вигляді (pdf) 50 грн

Картка: 5355 5712 8132 2123
Після переведення, напишіть лист-підтвердження оплати на пошту inpakhomova@ukr.net
Вам буде надано посилання для завантаження матеріалів в електронному вигляді.

Перегляд книги:


Якщо є бажання навчитися створювати такі матеріали, реєструйтеся на індивідуальні майстер-класи. Вартість індивідуального майстер-класа 500 грн (якщо буде 2 учасника, то по 250 грн). Час і дату проведення індивідуального майстер-класу додатково уточнюємо після заявки.

Гугл-форма: https://forms.gle/U71m6GVvjDLXtKhd7

Активності:

  1. Малюнок свого іншого світу:

  2. Попросіть дітей намалювати свій вигаданий світ, як у казці про толерантність. Нехай вони створюють різних істот і персонажів, які живуть разом у мирі.


  3. Театральна гра:

  4. Розіграйте сцени з казки про толерантність. Діти можуть виконувати ролі різних персонажів та відтворювати ситуації, які вказують на важливість толерантності.


  5. Груповий пазл:

  6. Поділіть дітей на групи та дайте кожній групі пазл для складання (можна розрізати запропоновані ілюстрації). Кожен пазл має зображати іншого персонажа з казки.


  7. Ігра в "Відгадай істоту":

  8. Покажіть дітям зображення різних істот та попросіть їх відгадати. Потім обговоріть, як ці істоти живуть разом у Спільності завдяки толерантності.


  9. Ігри з рухами:

  10. Розробіть ігри, де діти мають наслідувати рухи різних істот і персонажів із казки. Це сприяє фізичному розвитку та вивченню різних способів виразу.

  1. Гоблін веселий гойдає ноги, По підлозі крокує він легко. Підскочивши трошки вгору-вниз, Піде він гуляти в ліс.

    (Діти можуть підкочувати і піднімати ноги, як веселий гоблін.)




  1. Змія-Мовець повільно ковзає, Слова мудрі видає неспішно.

    (Діти можуть наслідувати рухи змії, ковзаючи і виштовхуючи руки.)




  1. Лісовий Дух в гаю таємному, Обертається, мов бурхлива ріка.

    (Діти можуть обертатися, неначе лісовий дух, і рухатися як вода.)




  1. Мілі здалеку із світла прийшла, Світлові очі має. По землі бережно та легко мандрує, Серце своє усім віддає.

    (Діти можуть імітувати рухи Мілі, відкривши руки і показавши світлові очі.)



  1. Веселі, веселі, всі ми тут разом, Казкові істоти, нам дуже тепло. Візьмемось за руки та підем, В мирі та толерантності – ми живем!

    (Діти можуть тримати одне одного за руки і рухатися разом, виражаючи єдність та радість.)

  1. Ляльковий театр:

  2. Допоможіть дітям створити ляльковий театр і виставити сцени з казки про толерантність. Вони можуть виготовити ляльки та сцену, а потім розігравати дії з казки.


  3. Спільна музика:

  4. Підключіть музичний інструмент, наприклад, музичну скриньку або бубон, і навчіть дітей грати ритми, які символізують різноманітність істот і музику Спільності.


  5. Казкові костюми:

  6. Запропонуйте дітям створити костюми різних казкових персонажів та істот. Вони можуть одягнутися та розігрувати сцени з казки.


  7. Колаж про толерантність:

  8. Надайте дітям картон, журнали та ножиці для створення колажу, який відображає ідеї толерантності та різноманітності. Вони можуть вирізати зображення різних істот, персонажів та символи миру.

Матеріали для створення колажу та пазлів:














Додаткові корисні ресурси:



Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

2 коментарі: