День української хустки

Як відзначити День української хустки (ідеї, казка, розмальовки, сенкан)


Організація фотовиставки: 

Попросіть учасниць свята надсилати свої фотографії з хусткою, а потім оформіть виставку в коридорах школи. Це не лише сприятиме об'єднанню учнів, але й підкреслить красу та різноманіття українських хусток.

Приєднуйтесь!

Дякую за репост і вподобайку!

Відкриття заходу з гарної традиції: 

Розпочніть свято із традиційного вітання.

Дорогі дівчата та шановані гості!

З нагоди Дня української хустки хочу від щирого серця привітати вас з цим чудовим святом! Сьогодні ми об'єднуємося, щоб вшанувати красу та символіку української хустки, яка стала не лише модним аксесуаром, але й важливим елементом нашої культури.

Нехай цей день буде наповнений радістю, взаєморозумінням та неймовірною енергією спільності. Нехай кожна хустка, яку ви носите, стане не лише елементом стилю, а й символом нашої національної гордості та єднання.

Бажаю вам чудового свята, невичерпного натхнення та багато позитивних емоцій. Нехай українська хустка завжди буде супутником вашої краси та стилю. Хай живе наша традиція!

З найкращими побажаннями!


Вітаєм вас, о, дівчата милі, Українські хустки сьогодні в стилі! Свято єднання, гордості й краси, День хустки вам сили даси.

В кожному вузлику, в кожному візерунку, Традиції наші, як золото, в душі. Сплітаємо долоньки в єдиний ланцюг, День хустки веселощів несе вам дарунок.

Нехай хустка на плечах вам буде як крила, В ній українська краса завжди буде силою. Свято Дня хустки – це свято нашої згуртованості, Щастям, радістю та вдячністю наповнене свято це!



Майстер-клас з в'язання хустки: 

Запросіть майстриню, яка допоможе учасницям навчитися в'язати хустку.


Флешмоб "Розповідь про хустку": 

Попросіть кожну учасницю підготувати коротку розповідь про свою хустку, в якій вона розповість про походження хустки або придумати історію про українську хустку.

Історія про українську хустку


Марійка та чарівна хусточка

У маленькому селі жила весела дівчинка на ім'я Марійка. Щодня вона вирушала в своєму селі, але ось одного дня її мама зробила щось особливе. Вона подарувала Марійці чудову хусточку з квітами!

Ця хусточка була особливою, бо на ній були вишиті квіти, схожі на ті, що ростуть влітку. Марійка була така щаслива і вирішила вирушити погуляти.

Але, пройшовши трошки по селу, вона почула сумнівний плач. І ось, серед сніжинок, вона побачила маленького котика, який замерзав. Марійка відразу згадала про свою чарівну хусточку.

Коли Марійка обмотала хусточкою маленького котика, йому відразу стало тепло. Котик став радісно мурчати.

Хусточка стала справжньою чарівницею для котика.

Марійка, її чарівна хустка і малий котик проводили час, граючи та дивлячись на великі сніжинки, які танцювали в повітрі. І хоча навколо було холодно, їхні серця були теплими і щасливим, як веселий сонячний день.










Український фольклорний вечір: 


Організуйте виступи аматорських колективів або індивідуальних виконавців, які виконуватимуть українські народні пісні та танці.


Творчий конкурс "Мистецтво хустки": 

Запропонуйте учасницям виразити своє бачення української хустки через малюнок, вишивку або інші творчі форми. Найкращі роботи можна виставити.




Майстер-клас з етикету: 

Запросіть етикет-експерта, який поділиться порадами щодо стилю та правильного носіння хустки, враховуючи різні ситуації та образи.



Заключний флешмоб: 

Завершіть свято великим флешмобом, де всі учасниці вийдуть разом на подвір'я школи або у визначене місце, вдягнені в українські хустки для спільного фото чи відео.

Казка про силу української хустки






Сенкан

А що для вас значить хустка?
 Складіть сенкан до цього слова.


СЕНКАН від користувача Ірина Пахомова

Скопіювати шаблон: тут


Прислів’я про хустку

Хустка – є наш оберіг, яка зігріває нас усіх.

Мамина хустка серцю мила, бережи її, дитино.

На хустці цвіт калини відводить лихо від дитини.

Як голівонька в хустині, любо мамі та дитині.



Корисні матеріали:

Розмальовки: тут



Прошу підтримати для подальшої можливості розробки подібних занять: 
картка: 5355 5712 8132 2123
Дякую, що ви зі мною.

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

Немає коментарів:

Дописати коментар