Гелен Адамс Келлер

Історії, що надихають. Життя без обмежень: історія Гелен Келлер

Приєднуйтесь!

Дякую за репост і вподобайку!

Гелен Келлер (1880–1968) — сліпоглуха американська письменниця, громадський діяч, пацифістка, борець за  права жінок. Втративши зір і  слух у  віці 19  місяців, Гелен Келлер, завдяки своїй учительці Ен Саліван, знайшла місце у цьому світі. Гелен Келлер стала першою у світі сліпоглухою людиною, яка здобула вищу освіту. Вона була надзвичайно освіченою жінкою: читала п’ятьма мовами на шрифті Брайля, знала напам’ять і цитувала уривки з Шекспіра, Біблії та маси інших творів. Незважаючи на фізичні труднощі, Гелен Келлер стала мислителькою, думки якої, виражені у словах, надихають мільйони людей у всьому світі. Її роздуми, відображені у дванадцяти надрукованих книгах, навчають правильно дивитися на світ не лише незрячих, але й тих, хто вважає себе зрячими. Про Гелен Келлер було знято фільми; її натхненні та мудрі цитати сповнюють Інтернет. Твір «Світ, у якому я живу» (англ. «The World I Live In») вийшов друком у 1908 році, слідом за есе «Оптимізм» та автобіографією «Історія мого життя» («The Story of My Life»), які  принесли їй величезну популярність та  визнання. Цей твір присвячено Генрі Роджерсу — меценатові, який, за порадою Марка Твена, профінансував навчання Гелен Келлер у коледжі.


Цікаві факти із життя Гелен Келлер


  • Гелен Келлер народилася в Алабамі в 1880 році і втратила зір та слух у віці 19 місяців через хворобу.

  • Хоча вона не могла бачити або чути, її батьки дуже полюбляли її і докладали багато зусиль, щоб знайти спосіб спілкування з нею.

  • Гелен почала використовувати жестову мову для спілкування зі своєю сім'єю, але була дуже поганою і не могла повноцінно виразити свої думки.

  • Ен Салліван, вихователька сліпих, стала її вчителем у віці 7 років і використовувала методику "введення мови", щоб навчити Гелен розуміти та використовувати слова.

  • Гелен Келлер перші десять років свого життя не мала іншого способу спілкування, крім жестової мови, і навіть не знала, що існують інші сліпі та глухі люди.

  • Ен Салліван працювала з Гелен Келлер протягом декількох років, допомагаючи їй навчитися читати, писати та говорити. Це було дуже важко, але Гелен дуже старанна і цілеспрямована.

  • В один момент Ен Салліван зрозуміла, що Гелен може зрозуміти, що це значить слово "вода", коли вона підвела її руку під струмок води, та почала вчити її інші слова за допомогою цієї методики.

  • Гелен Келлер була першою сліпою та глухою людиною, яка здобула ступінь коледжу. Вона також була письменницею, лектором та активістом за права людей з обмеженими можливостями.

  • Гелен Келлер була відома своїм оптимізмом і впевненістю в тому, що людина може подолати будь-які перешкоди. Вона часто казала, що найгіршим обмеженням для людини є її власний страх.

 

#ГеленКеллер #освіта #натхнення #автобіографія #брайль #глухонімі #історія #прикладдлянаслідування

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар