Цифрові лабораторії (обладнання для STEM-лабораторій)

 Що таке STEM-лабораторія? Обладнання для STEM-лабораторії

STEM-лабораторія - навчальний кабінет або приміщення закладу освіти, оснащене сучасними засобами навчання та обладнанням, для залучення здобувачів освіти до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької та пошукової діяльності відповідно до стандартів освіти, освітніх та навчальних програм з використанням проєктних технологій в освітньому процесі.

Наказ №574/29.04.2020 "Про затвердження типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій".


  • інтерактивна панель,
  • документ-камери і цифрові мікроскопи,
  • цифрові токарний, лазерний і фрезерний верстати,
  • 3D принтер, сканер і ручки,
  • фото-відеостудія,
  • комплекти для вивчення робототехніки, програмовані роботи і роботи-конструктор,
  • мехатронні системи,
  • цифрові вимірювальні комплекси по хімії, фізиці і біології, укомплектовані датчиками відповідно до навчальної програми.

Пропозиції для наповнення STEM-лабораторії

Makeblock Neuron Creative Lab Kit


Для молодшої школи оптимальним рішенням є набір Makeblock Neuron Creative Lab Kit, модулі якого надійно захищено пластиковим корпусом, а магнітні розніми дають змогу максимально швидко та зручно поєднувати їх між собою.

У наборі є 30 різних електронних модулів, як-от: світлодіодний дисплей, камера, ультразвуковий датчик, двигуни тощо.

Makeblock


Для середньої і старшої школи Makeblock пропонує новітні програмовані модулі mBuild, перевагою яких є компактність, можливість програмування мовами Scratch та Python, а також підтримання сучасних технологій, як-от штучний інтелект та інтернет речей.
Наприклад,  mBot 2Codey Rocky



ПРОГРАМОВАНІ ЕЛЕКТРОННІ МОДУЛІ

Polynom

Цифровий вимірювальний комп’ютерний комплекс із фізики Polynom – це спільна розробка ПрАТ «Електровимірювач» (м. Житомир) та Інституту прикладної фізики НАН України (м. Суми).
Polynom допомагає вимірювати, обробляти та візуалізувати дані, отримані при виконанні лабораторної роботи або демонстраційного експерименту. Комплекс складається з набору датчиків, спеціального програмного забезпечення, з’єднувальних проводів та кріплення для встановлення датчиків на експериментальні установки.

Цифрова лабораторія Einstein (TM)

Цифрова лабораторія Еinstein™ Фізика, цифровий вимірювальний комплекс включає в себе реєстратор даних LabMate+ – легкий, бездротовий реєстратор даних нового типу, оснащений 6-тю вбудованими датчиками (ЧСС, вологості, освітленості, УФ-випромінювання, тиску, температури), які найчастіше використовуються в навчальній програмі, до нього можна підключати до 4 зовнішніх датчиків одночасно. Комплекс дозволяє проводити велику кількість різноманітних шкільних дослідів, перетворюючи звичайний комп'ютер, планшет чи смартфон у повноцінну цифрову природничо-наукову лабораторію.





ЦВК Vernier


Реєстратора даних LabQuest® 2, який дозволяє отримувати дані автономно або передавати їх на комп’ютер чи смартфон.

Цей реєстратор даних є повністю автономним і дозволяє проводити дослідження як у польових, так і в лабораторних умовах. Його застосування передбачає можливість під’єднання та повноцінного використання мультимедійних дисплеїв, комп’ютерів, смартфонів. Також є можливість відправляти отримані дані на електронну пошту. Серед вбудованих датчиків є GPS модуль, який дозволяє робити геопозиціонування місць збору даних на відкритій місцевості.
Асортимент датчиків: датчики температури, тиску, напруги, струму, ультрафіолету, кольору світла, рівня освітленості, вологості, радіації, вмісту кисню й вуглекислого газу, визначення ЕКГ, ЧСС і артеріального тиску, датчик руху, рівня звуку, електропровідності різних розчинів.
Кожна міні-лабораторія Vernier комплектується спеціалізованим програмним забезпеченням, інструкцією з експлуатації та посібником із використання на шкільних практичних роботах.






BOTEON



Ознайомитися із навчальними роботами-конструкторами можна на сайті: https://boteon.com/ Методичні матеріали щодо використання навчальних конструкторів https://online.boteon.com/

Arduino 


CORE MODULE — це навчальна програма STEAM, що складається з декількох модулів, які можна комбінувати для викладання STEAM на різних предметах. Ці модулі надають викладачам міждисциплінарну програму, де учні спочатку навчаються використовувати технологію як інструмент, а потім застосовують ці знання на практиці. Навчальні комплекти Arduino Education Starter Kit (для вивчення електроніки, не вимагає знань з програмування чи електроніки) та Arduino Education Science Kit Physics Lab (для проведення експериментів з рухом, магнетизмом, провідністю та різними фізичними силами).


http://bit.do/UmDom - Посилання на конструктор Розумний Дім.

Micro:bit

MICRO-BIT. ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ
Містить мікрокомп’ютер, пристрої автоматичного регулювання (сервоприводи, помпи), додаткові датчики та книгу навчальних проектів.
У навчальному посібнику «МОЯ STEM-ЛАБОРАТОРІЯ НА ОСНОВІ micro:bit» описано навчальні проекти для учнів 5-9 класів з природознавства, фізики, інформатики, географії та запропоновано інструкції щодо їх реалізації.

Micro:bit як сучасний інструмент навчання


Онлайн-уроки | Программирование c BBC micro:bit 

ELIZLABS

ШКІЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ELIZLABS ДЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ
Вже 5 рік поспіль компанія Elizlabs є постачальником сучасного навчального обладнання. Різноманітний асортимент товарів дозволяє обрати найкраще оснащення для школи, садка, початкової школи та інших освітніх закладів.

За допомогою товарів від Elizlabs діти отримують все необхідне для легкого вивчення:
1. природничих та точних наук: фізика, хімія, біологія, математика, географія.
2. гуманітарних наук - музика, українська мова, література та іноземна мова.
Також є вибір товарів для таких предметів як Захист України, трудове навчання та спорт.


Компанія B-Pro


Компанія B-Pro — це комплексне забезпечення навчального процесу: сучасний заклад освіти "під ключ".

Вебінар "Програмована електроніка. Hardware Soft"

#polynom  #ELIZLABS #B-Pro #Makeblock #Micro:bit #Arduino #BOTEON #Makeblock #Vernier #Einstein


Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті! 

 

Приєднуйтесь на сервер "Фізичний факультет ХНУ" на Discord

https://discord.com/invite/ZUxcC22 


Немає коментарів:

Дописати коментар