Доповнена реальність

 Що таке доповнена реальність? Як ця технологія змінює світ?


«Чи знаєте ви слово AR (доповнена реальність)?» Це визнають близько 30% молодих людей, які щодня використовують ІТ за допомогою смартфонів, і хоча це все ще технологія майбутнього, вона фактично використовується в різних сферах

Це технологія безперервної еволюції, яка дає змогу збагатити сприйняття органів почуттів за допомогою інформації, яку органи чуття не сприймають.

Сфери використання доповненої реальності

Доповнену реальність можна застосовувати в багатьох сферах: від археології до архітектури, від ігор до освіти, від медицини до розваг, від торгівлі до туризму.

Інструкції та посібники AR замінюють довгі та складні посібники, спрощуючи та «ущільнюючи» корисну інформацію та віддалений зв’язок з професіоналами.

Все це оптимізує роботу ресурсів і персоналу, що призводить до економії витрат і своєчасної доставки якісної продукції.

Детальніше розглянемо сфери туризму і освіти.

Сфера туризму

Пішохідні маршрути Google AR Live View для Карт Google покращилися після того, як у серпні 2019 року вони були вперше введені в бета-версію. У жовтні 2020 року Google оголосила про декілька нових функцій для покращення AR Live View на відкритому повітрі. Серед них — можливість накладення орієнтирів і розширення Live View на більше міст. У найближчому майбутньому споживачам також буде доступна інтеграція між Live View та Google Maps.
В ARKit 4 Apple представила потужний інструмент для зовнішньої навігації AR під назвою Geo Tracking, який використовує перегляд вулиць для забезпечення найкращого позиціонування.

Пристрої з підтримкою ARCore

Необхідні локації у незнайомому місці.


Навігатор на вокзалах, аеропортах у будь-яких незнайомих місцях.

Додатковий шар  інформації у музеях.

Як правило, для відвідування виставкових залів із підтримкою технології доповненої реальності музеїв непотрібно мати  підтримку на телефоні Apple ARKit 4 або Google ARCore. Достатньо завантажити мобільний додаток, що пропонує музей і насолоджуватися новою технологією. 


Освіта

Однією з головних переваг доповненої реальності в освітньому просторі є можливість учня самостійно оглянути модель з багатьох різних кутів. Переміщаючись навколо віртуального об’єкта або обертаючи його в просторі, вони можуть краще вивчати й розуміти певні поняття. Найголовніше, це дає студентам переваги домашнього навчання. Цей вид навчання швидше запам’ятовується та зрозумілий учнями порівняно з іншими методами.

Біологія та медицина

Фото: джерело

Фото: джерело

Детальніше: Доповнена реальність на уроках біології.


Географія

Фото: джерело


Детальніше: Доповнена реальність на уроках географії.

Фізика

Детальніше: Доповнена реальність на уроках фізики.

Хімія

Детальніше: Доповнена реальність на уроках хімії.

Математика

Детальніше: Доповнена реальність на уроках математики.

Історія

Детальніше: Доповнена реальність на уроках історії

Оскільки вартість AR на ринку зросте до 25 мільярдів доларів до 2025 року, майбутнє доповненої реальності у найближчі роки досить перспективне (см. діаграму). 

Корисні публікації:

Додатки із доповненою реальністю
Імерсивні технології на уроках (вільний доступ)
Технології доповненої реальності в освіті

Дякую за увагу!
Бережіть себе.
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb.

https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна!


Немає коментарів:

Дописати коментар