Інклюзивна освіта (безкоштовні дистанційні курси підвищення кваліфікації)

Інклюзивна освіта (+10 безкоштовних дистанційних курсів)



Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Робота вчителів початкових класів з дітьми із особливими освітніми потребами ". 

Курс створений ГО "Смарт освіта" і "EdEra". За допомогою цього курсу вчителі та вчительки початкових класів можуть опанувати теоретичні і практичні знання для роботи в інклюзивному класі. Складається з 6-ти модулів, що містять 30 лекцій. Курс безкоштовний. Слухачі по завершенню отримують сертифікат. Програма курсу.


Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Участь батьків у організації інклюзивного навчання". 

Курс створений ГО "Смарт освіта" і "EdEra". У курсі лекторки розповідають про те, як і коли батькам потрібно звертатись по допомогу до спеціалістів, як відбуватиметься інклюзивне навчання їхньої дитини, як оцінюватимуть її особливі освітні потреби, а також як спілкуватися зі шкільною адміністрацією і вчителями. Курс буде корисним не тільки батькам, алй й освітянам, що працюють з учнми з ООС. Складається з 1-го модулю, що містить 6 лекцій. Курс безкоштовний. Слухачі по завершенню отримують сертифікат. Програма курсу.


Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Навчаємося з радістю". 

Створений для спеціалістів, які працюють з дітьми із синдромом Дауна і дітьми з інтелектуальними порушеннями. Зміст курсу «Навчаємося з радістю» — це практичний досвід, отриманий під час проведення майстер-класів для спеціалістів у сфері інклюзивної та спеціальної освіти. Матеріал був створений під час дослідно-експериментальної роботи «Перспектива 21.3» ВБО «Даун Синдром»: інтеграція дітей із синдромом Дауна в освітнє середовище на базі спеціальної школи-інтернату №26 м.Києва. Курс складається складається із 4 навчальних модулів, проміжних тестів та фінального іспиту . Участь в онлайн-курсі безкоштовна, але доступ до фінального іспиту і сертифікат – платні. Програма курсу.

Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "EdEra" "Школа для всіх". 


Цей онлайн-курс допоможе знайти відповіді на питання:
  • як створити й підтримувати інклюзивне освітнє середовище?
  • які інструменти, методи та підходи допоможуть вчителям успішно навчати та працювати в багатоманітних класах?
  • як будувати взаємодію з колегами та батьками?
  • як планувати урок в умовах інклюзивного навчання, щоб всі учні досягали навчальних результатів?

Онлайн-курс на дистанційній платформі "Прометеус" "Захист прав людей з інвалідністю"


 сприятиме розвитку педагогічних працівників будь-якого напрямку щодо отримання базової інформації по темі інвалідності; опануванню грамотної комунікації, коректної термінології та етикі ставлення до людей з інвалідністю; створенню та підтримки інклюзії у навчанні для подальшого розвитку української освіти. Курс безкоштовний, по закінчекнню є можливість отримати сертифікат (30 годин підвищення кваліфікації). Програма курсу.


Онлайн-курс на дистанційній платформі "ВУМ" "Відчуй: жестова мова для всіх" складається з 33 занять. 

Матеріал курсу дає пояснення, як активна громадська позиція впливатиме на покращення якості життя людей з порушеннями слуху та соціуму в цілому. Учасники курсу дізнаються, що таке глухота та який відбиток вона накладає на особистість; зрозуміють рівень соціальної обмеженості людей з порушеннями слуху; ознайомляться із поняттям інклюзивного суспільства, принципом рівності; жестовою мовою як єдиним способом комунікації; опанують на початковому рівні мову жестів (лексика привітання, родинно-сімейної групи, природа, календар та час, їжа та напої, одяг і т.д.). По закінченню є можливість отримати сертифікат (0,25 кредитів ЄКТС (7,5 годин)). Доступ до курсу та сертифікат безкоштовні.


Онлайн-курс на дистанційній платформі "ВУМ" "Формування соціальної поведінки людей з інвалідністю в критичних ситуаціях". 

Створений у рамках реалізації проєкту ГО "Паросток" "Інформаційна підтримка людей з інвалідністю в період пандемії COVID-19 та інших соціальних викликів в Україні" за фінансової підтримки фінського Фонду Abilis, складається з 17 занять. Курс покликаний поліпшити якість життя осіб з інвалідністю, які проживають в Україні, шляхом створення можливості інклюзивної онлайн освіти з сурдоперекладом і соціально-психологічною підтримкою. Курс безкоштовний, по закінченню є можливість отримати сертифікат (безкоштовно).


Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "На урок" "Ефективна взаємодія вчителя та учнів з ООП "

Курс допоможе педагогам визначити основні труднощі дітей з ООП у школі та знайти шляхи формування комфортного середовища для їх перебування в стінах закладу освіти. Курс безкоштовний, можливість проходження підсумкового тесту та отримання сертифікату платні. Обсяг - 30 годин. Програма курсу.


Онлайн-курс на платформі дистанційного навчання "На урок" "Інклюзивна освіта: коротко про найважливіше". 

Курс орієнтований на педагогів, які прагнуть удосконалення фахової майстерності у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Курс безкоштовний, можливість проходження підсумкового тесту та отримання сертифікату платні. Обсяг - 20 годин. Програма курсу.


Онлайн-курс на дистанційній платформі "Освітній хаб міста Києва" "Мова жестів". 

Базовий відеокурс, з якого можна дізнатися про найчастіші міфи навколо поняття гулхоти, як розвивалася жестова мова, ознайомитися із основними принципами складання жестового алфавіту, навчитися основним словам та жестам, отримати поради щодо того, як розпочати діалог із людиною з особливостями слуху. Курс безкоштовний, по закінченню є можливість отримати сертифікат.


Онлайн-курс (освітній серіал) на платформі "Цифрова освіта. Дія" "Цифрові технології для людей з інвалідністю". 

Це комплексний серіал з практичними порадами, як цифрові технології можуть спростити та полегшити щоденне життя людям із різними типами інвалідності. Серіал реалізовано Міністерством цифрової трансформації разом із ГО Паросток у межах конкурсу IT-ініціатив #HackCorona in Ukraine, що проводився Міністерством цифрової трансформації та програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією. Курс безкоштовний, проходження тестування та можливість отримати сертифікат- безкоштовні.


Онлайн-курс (освітній серіал) на платформі "Цифрова освіта. Дія" "Безбар'єрна грамотність".

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Курс безкоштовний, проходження тестування та можливість отримати сертифікат- безкоштовні.



Онлайн-курс «Інклюзія і дистанційне навчання». 


Педагоги можуть пройти безплатний онлайн-курс про те, як вести інклюзивне навчання дистанційно.
Курс розробило Міністерство соціальної політики за підтримки Фонду соціального захисту інвалідів. Він доступний за посиланням. Докладніше про курс можна дізнатись тут.
Про що курс:
  • налаштування робочого місця учня з ООП;
  • створення недискримінаційних завдань;
  • вибір ефективних стратегій роботи з різними категоріями учнів з ООП;
  • вибір ефективних методів роботи для різних нозологічних особливостей;
  • налаштування спеціальних можливостей;
  • використання спеціальних програм та вебресурсів;
  • взаємодія з батьками та побудова успішної комунікації;
  • профілактика емоційного вигорання та освітній менеджмент.



Підписуйтесь!
Дякую за коментар і вподобайку!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

Немає коментарів:

Дописати коментар