Застосування доповненої та віртуальної реальності в освітньому процесі. Методичні матеріали.

 Імерсивні технології в навчанні. Практичний досвід



Імерсивні технології (Immersive — занурювати) — технології повного або часткового занурення у віртуальний світ або різні види змішання реальної і віртуальної реальності. Імерсивні технології також називають технологіями розширеної реальності. До їх списку входить віртуальна і доповнена реальність, а також 360 °- відео. Вони забезпечують ефект повного або часткового присутності в альтернативному просторі і тим самим змінюють призначений для користувача досвід в абсолютно різних сферах.

  • VR (virtual reality) — віртуальна реальність — повністю змодельована дійсність із застосуванням сучасних технологій. Це не тільки 3D або 360 сцени, це також звук, тактильні відчуття і навіть запахи.


  • AR (augmented reality) — доповнена («додана») реальність. Тобто ми додаємо в нашу реальну дійсність (RR) елементи віртуальної, змодельованої реальності.








Завантажити презентацію: тут.


Доповнена реальність в освіті Spacecraft 3D - це програма доповненої реальності (AR), яка дозволяє вам дізнаватися та взаємодіяти з різними космічними кораблями, які використовуються для вивчення нашої Сонячної системи, вивчення Землі та спостереження за Всесвітом. https://apple.co/3izbybs Star Walk 2 – це кишеньковий планетарій, який допоможе дізнатися більше про небо, зірки і сузір’я всім, хто цікавиться. На екрані смартфона або планшета вам підпишуть зірки, і зоровими образами розкажуть цікаві історії. https://bit.ly/35YmaeI AR Solar Мобільний додаток із технологією доповненої реальності дозволяє отримати на екрані гаджету 3D модель Сонячної системи та 3D моделі усіх планет Сонячної системи. https://bit.ly/35VOvCD Electricity AR навчить дитину визначати ціну поділки аналогових вимірювальних приладів та самостійно робити вимірювання з використанням технології доповненої реальності (AR). https://bit.ly/391uFaS Da Vinci Machines ARДаний додаток створить доповнену реальність та перенесе вас у неймовірний світ винаходів Леонардо да Вінчі. Сучасні уроки із доповненою реальністю – це весело, креативно і захоплююче. https://bit.ly/3c0Hzb8 LandscapAR - цей додаток пропонує користувачам створювати інтригуючі острови та ландшафти місцевості. Просто накресліть лінії висоти на справжньому аркуші паперу, і це буде безпосередньо переведено в 3D-пейзаж! https://bit.ly/2Y0bDLL CleverBooks Geometry Інноваційний та захоплюючий спосіб вивчення геометрії за допомогою візуалізації та взаємодії. Додаток CleverBooks, який легко запускається на планшеті чи мобільному телефоні (на базі Android чи Apple). https://bit.ly/39RkGnR Skyscrapers AR - це нова форма додатка доповненої реальності, яка пропонує користувачам знаходитися поблизу відомих хмарочосів світу, оглянути його в деталях з усіх боків, з'ясувавши особливості архітектурного витвору. https://bit.ly/2XX8RHg Bridges AR Створюємо 3D музей сучасних унікальних мостів або будуємо на занятті міст з підручних матеріалів. Досліджуємо основні конструкції мостів. Ця програма додасть вашому уроку сучасності, зацікавленості і мотивації. 3D моделі мостів підштовхнуть учнів до креативного мислення при розробці власного шедевра. https://bit.ly/3sKpNyR Quiver – 3DColoring App – додаток, що дозволяє «оживити» розфарбовані дитиною розмальовки. Окрім звичайних дитячих розмальовок, в базі є зображення рослинної та тваринної клітини, географічні карти, зображення морських істот, вулканів, що можуть бути використаними в межах навчального дослідження. https://bit.ly/3a6MtRx

Вивчаємо МКС у віртуальній реальності («MISSION: ISS»)



Віртуальна реальність у навчанні 

(Oculus Quest)


Імерсивні технології в освіті (проєкти)


Мобільні додатки із доповненою реальністю (вільний доступ)

Доповнена реальність на уроках: анатомія людини



#Augmentedreality #virtualreality #доповнена_реальність #віртуальна_реальність #імерсивні_технології

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!

2 коментарі: