Закон Кулона, точковий заряд

Взаємодія точкових зарядів (симуляція). Гейміфікація на уроках фізики.


Сили електростатичної взаємодії залежать від форми і розмірів наелектризованих тіл, а також від характеру розподілу заряду на цих тілах. В деяких випадках можна знехтувати формою і розмірами заряджених тіл і вважати, що кожен заряд зосереджений в одній точці. Точковий заряд – це електричний заряд, коли розмір тіла, на якому цей заряд зосереджений, набагато менше відстані між зарядженими тілами. Наближено точкові заряди можна отримати на досліді, заряджаючи, наприклад, досить маленькі кульки.

Взаємодія двох точкових зарядів, які знаходяться в стані спокою, визначає основний закон електростатики – закон Кулона. При надаванні кулькам однойменних зарядів вони відштовхуються одна від одній, при надаванні кулькам різнойменних зарядів - притягуються.
У симуляції потрібно проаналізувати і розташувати запропоновані точкові заряди таким чином, щоб рухомий заряд потрапив у мішень, що нарисована на робочому полі.
Гра-симуляція має 20 рівнів від простішого до найскладнішого.



Успіхів! Фізика цікава, корисна і важлива!


Може бути використано для домашнього завдання або включено, як один із елементів підсумкового уроку, або як один із раундів фізичних боїв.

Корисні публікації:


Фізика для дітей





Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/

Підписуйтесь на групу у Discord https://discord.com/invite/ZUxcC22
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!  

#physics​​  #simulation​​ #електростатика

Немає коментарів:

Дописати коментар