"Розумний" будинок урок 2 клас

 Минуле, теперішнє, майбутнє: "Розумний" будинок


9 слайдів із інтерактивними вправами у notebook

Мета: ознайомити з поняттям "Розумний будинок"; формувати розуміння характерних рис "розумного будинку": енергоефективність, екологічність, автономність, функціональність; розвивати креативне мислення.


Завантажити за посиланням: https://bit.ly/3jinihc

Завдання 1: придумати назву тексту; назвати головну думку тексту; відповісти на питання: що нового було в тексті, чи зустрічалися ви у вашому житті із системою "Розумний будинок"?

Завдання 2: знайти прилади, за допомогою яких можна керувати "Розумним будинком"; у якому році з'явився перший "Розумний будинок" (1950)? Скільки років минуло із появи першого розумного будинку?

Завдання 3: відгадати анаграми, що характеризують основні риси "Розумного будинку"; пояснити разом із вчителем значення прикметників.

Завдання 4: залишити зображення, що відносяться до системи "Розумний будинок": використання альтернативних джерел енергії (сонячної і енергії вітру, відео спостереження території, дистанційне управління  будинком).

Завдання 5: ознайомитися із екологічними матеріалами для будування будинків; назвати екологічні будинки і їх мешканців, що зустрічалися у казках.

Завдання 6: намалювати функціональні меблі (меблі-трансформери); презентувати модель: назва, матеріал, призначення, функціональність, вартість.

Завдання 7: придумати принцип управління у системі "Розумний будинок" для кожного об'єкту, що зображено на слайді; наприклад: за допомогою мобільного телефону я дистанційно вмикаю чайник для приготування чаю.

Завдання 8: відповісти на твердження, що стосуються системи "Розумний будинок"; які переваги є у "Розумних будинків"?

Завдання 9: придумати історію "Мій розумний будинок" (деталі на вкладці).

 Додаткові джерела:

https://vseosvita.ua/library/fizicni-tehnologii-v-sucasnomu-pobuti-9697.html

https://vseosvita.ua/library/distancijnij-urok-prezentacia-z-integrovanogo-kursu-a-doslidzuu-svit-temavigotovlenna-aplikacii-budinok-dla-moei-rodini-z-prirodnih-ta-stucnih-materia-232465.html

https://multiurok.ru/files/prezentatsiia-dom-budushchego.html

https://vseosvita.ua/library/konspekt-uroku-z-a-doslidzuu-svit-dim-u-akomu-a-zivu-184375.html

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті! 

 

Приєднуйтесь на сервер "Фізичний факультет ХНУ" на Discord

https://discord.com/invite/ZUxcC22

Немає коментарів:

Дописати коментар