Всеукраїнський клуб почесних послів науки ЦЕРН

 "Детектори елементарних частинок"


ЦЕРН - міжнародний дослідницький центр Європейського Співтовариства (Женева, Швейцарія), найбільша у світі лабораторія фізики високих енергій, заснована у 1954 році, активно співпрацює з багатьма країнами світу.

Між Україною та ЦЕРН у 2013 році було підписано Угоду щодо надання статусу асоційованого члена. 2016 року Україна набула цього статусу, що дало змогу українським вченим брати участь у передових дослідженнях і працювати в ЦЕРН на найсучаснішому науковому обладнанні, розширило доступ до проектів та освітніх програм ЦЕРН.

 "14 квітня 2019 року закінчилась чергова щорічна школа в ЦЕРН для вчителів України. Її учасники провели установчі збори та ухвалили рішення про створення Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні – неформального об’єднання педагогів. Його мета - координація та формування спільних дій під егідою Малої академії з поширення в нашій державі знань та досвіду, отриманих в Європейській організації ядерних досліджень", - розповів Юров (Олександр Юров, завідувач відділом міжнародних масових заходів НЦ «МАН України», член-кореспондент Академії технологічних наук України, голова Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН).

"Невдовзі формуватимуться пропозиції з організації спільних заходів різного рівня, у т.ч. з використанням отриманих в ЦЕРН знань для вдосконалення та розвитку методичного забезпечення освіти з фізики та астрономії, обміну досвідом у цьому напрямку, розвитку в Україні STEM-освіти (наука - технології - інженіринг - математика) та інших перспективних аспектів сучасної освіти", - зазначив Юров.

Всеукраїнський клуб почесних послів науки ЦЕРН в Україні запрошує подивитися відеозапис вебінару «Детектори елементарних частинок». Модератор - Олександр Юров, завідувач відділом міжнародних масових заходів НЦ «МАН України», член-кореспондент Академії технологічних наук України, голова Всеукраїнського клубу почесних послів науки ЦЕРН в Україні; спікер - Василь Пономаренко, викладач фізики Дитячої академії «Футурум» НЦ «МАН України», м.н.с. Астрономічної обсерваторії КНУ ім. Тараса Шевченка, почесний посол науки ЦЕРН в Україні. В рамках вебінару коротко розглянуто історію та еволюцію детекторів елементарних частинок, на основі комплексів детекторів ЦЕРН надано інформацію про сучасні детектори, датчики і перспективи їх подальшого розвитку.


 Джерело

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті! 
 

Приєднуйтесь на сервер "Фізичний факультет ХНУ" на Discord

https://discord.com/invite/ZUxcC22  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар