Mathema (корисні онлайн-ресурси)

Гайд: як обрати репетитора з математики



Ринок репетиторства у світі до пандемії досяг позначки $100 млрд. Після глобального локдауну ця сума зросла ще більше. Онлайн-навчання вже зараз стає частиною освіти, адже робить процес дешевшим, зручнішим та швидшим. Багато людей вважають онлайн-заняття неефективними, особливо для дітей, яким важко довго бути уважним. Насправді ж, багато з них вже адаптувалися до нових викликів і можуть вчитися через відеодзвінки.

Батьки готові платити репетиторам в інтернеті, але побоюються відшукати непрофесійного педагога, який відібʼє в дитини бажання вчитися. Особливо це стосується математики - найскладнішого предмета в шкільній програмі.

Онлайн-школа Mathema розповідає кілька порад про те як обрати хорошого репетитора з математики і не перетворити додаткові заняття на стрес для дитини.

https://www.mathema.me/

Живі заняття чи онлайн

Перше, що вам потрібно вирішити - це формат навчання. І відеодзвінки і живі уроки мають переваги та недоліки. Регулярні зустрічі і поїздки до вчителя можуть втомлювати, однак краще підходять дітям, які сприймають живу розмову. З іншої сторони, онлайн-заняття не відбирають час і дитина може відпочивати довше.

Найкращий спосіб зрозуміти, який формат підходить вам - спробувати. На сайті Mathema в розділі “Репетитори з математики онлайн” можна обрати вчителя та оплатити кілька уроків. Ми радимо провести 2-3 заняття, а потім запитати в дитини враження. Якщо вони позитивні - продовжуйте, якщо ні - запитайте чому. Можливо формат не зіграв тут вирішальну роль, а дитині просто не сподобався репетитор.

В Mathema до вибору вчителя підходять ретельно. В команді є менеджери які підбирають репетитора спеціально під задачу дитини, тому 95% дітей залишаються із ти викладачем, якого їм обрали на початку.

В якому класі учень

Кожен педагог має свою спеціалізацію. Хтось краще годує дітей до ЗНО чи ДПА, хтось може викликати зацікавленість до математики у найменших учнів. Памʼятайте, у середній школі математика розділяється на алгебру та геометрію. Це означає, що на цьому етапі потрібно змінювати репетитора.

Зазвичай, про спеціалізацію викладача можна дізнатися з його анкети. В розділі “Репетитори з математики онлайн” на сайті Mathema зібрані описи усіх вчителів нашої школи. В кожній анкеті вказані класи з якими працює вчитель. Це полегшує пошук батькам і робить заняття більш ефективними.

Досвід

Досвід вчителя не є запорукою хорошого навчання. Так, це важливий фактор, але оцінюйте його виважено. Іноді дуже досвідчені викладачі подають матеріал старомодно: неефективними методами радянської системи освіти. А молоді і менш досвідчені навпаки - сучасно і легко, можуть краще знайти спільну мову з дитиною.

Насправді вік і кваліфікація викладача є дуже тонкими критеріями. Ніщо з цього не є панацеєю, а досвід - не означає ні “добре”, ні “погано”. В цьому розділі ми хочемо застерегти вас від упередженого ставлення до репетиторів через їх вік і кількість років у професії. Краще визначайте потрібного викладача методом спроб і помилок, а також довіряйте враженням дитини.

Ви можете замовити урок-діагностику на сайті Mathema, щоб оцінити знання дитини та її реакцію на онлайн-репетитора з математики. Під час повноцінного уроку викладач оцінить слабкі та сильні сторони учня, визначить прогалини в його знаннях.

Яка мета занять

Визначальним фактором у виборі педагога є мета навчання дитини. Вона може бути різною: підтягнути оцінки в школі, підготуватися до контрольної, ЗНО чи ДПА з математики. Іноді дитині просто подобається математика і батьки вирішують розвивати цей інтерес додатковими заняттями.

Деякі вчителі краще справляються з підготовкою до іспитів, інші можуть пояснити складні теми, а хтось просто викликає зацікавленість до предмету. Ви можете описати свою мету менеджерам Mathema і вони підберуть репетитора, який підходить найкраще.

Методика вчителя

Те як вчитель проводить заняття дуже важливо. Однак про його методи неможливо передбачити  заздалегідь. Тут наша порада, як і у випадку з досвідом - спробуйте і дізнаєтеся.

Почекайте 5-10 уроків, а потім запитайте в дитини: чи встигає він з домашніми завданнями, чи робить роботу над помилками, чи не важко йому психологічно? Можливо доведеться змінити 2-3 викладачів, це не має вас відлякувати. Пошук методики, яка підійде саме вашій дитині може тривати кілька місяців, однак важливо вберегти учня від стресу.

https://www.mathema.me/

Онлайн-школа математики MATHEMA розпочала безкоштовний онлайн-курс підготовки до ЗНО з математики.

Учителі школи викладають програму з математики (підготовка до ЗНО) для всіх охочих. Навчання безкоштовне.

Для участі необхідно зареєструватися на сайті проєкту.

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар