Масові відкриті онлайн-курси

Платформи онлайн-курсів

Більшість курсів англомовні, присутні курси українською і російською мовами, деякі курси мають україномовні субтитри.
 
Khan Academy пропонує онлайн-курси та лекції у форматі YouTube відео. Окрім мікролекцій, веб-сторінка організації має практичні заняття та методичні матеріали для педагогів – тож самоосвіта вчителя теж ніким не забута. 

Coursera стала першою серед дедалі більшої кількості платформ, що пропонують масові відкриті онлайн-курси. 

Alison - ірландська компанія, що пропонує безкоштовні курси, насамперед з професійно-технічної освіти, була заснована у 2007 році.

Kadenze об'єднує провідні світові коледжі, університети та галузевих партнерів, щоб забезпечити найкращі онлайн-курси з науки, технології, техніки, мистецтва, дизайну, музики та математики.
 
FutureLearn консорціум з 21 британського, одного ірландського та одного австралійського університету, яким керує Відкритий університет [Open University].

EdX платформа масових відкритих онлайн-курсів, заснована у травні 2012 року Гарвардським університетом та Масачусетським технологічним інститутом.

Udacity — наслідок безкоштовних занять із комп'ютерних наук, пропонованих 2011 року через Стенфордський університет. Спочатку вона зосереджувалася на наданні курсів, подібних до університетських, а зараз більше зосереджена на професійних курсах для професіоналів.

Udemy - це онлайн-платформа для навчання, яка спрямована на професійних дорослих та студентів (платний контент, російська мова).

Education-Apple платформа підійде для власників Apple-пристроїв. Список запропонованих дисциплін дуже великий, як і список навчальних закладів, що надають лекції. Часто в занятті є допоміжні файли, де пояснюються деякі аспекти лекцій, або ж наводяться приклади застосування пройденого уроку.

Harvard Online Courses (безкоштовні).

Немає коментарів:

Дописати коментар