MoleculARweb

Доповнена реальність робить хімію та біологію доступними: MoleculARweb



Веб-сайт, розроблений в EPFL, дозволяє вчителям і студентам досліджувати поняття з хімії та біології, маніпулюючи віртуальними молекулами в доповненій реальності.

Сайт: https://molecularweb.epfl.ch

Ключові картки: https://molecularweb.epfl.ch/assets/markers/allmarkers.pdf




Яку форму мають молекули і чому? Як вони рухаються? Як білки зв’язують ДНК, щоб зчитувати закодовану в ній генетичну інформацію? Як ми взагалі розробляємо молекулярні структури? Вивчення – та викладання – хімії часто є складним через абстрактну природу багатьох її понять. Якщо ми не можемо побачити справжні атоми чи молекули в повсякденному житті, як тоді учні можуть уявити, а вчителі спілкуватися, молекулярні форми, взаємодії та механізми, що стоять за хімією та біологією?

Фізичні тривимірні молекулярні моделі забезпечують дуже інтуїтивно зрозумілі способи зрозуміти просторове розташування атомів у молекулі або різні способи, якими сама молекула рухається в просторі. Але навіть такі моделі обмежені: вони корисні лише для роботи з молекулами, але не можуть представляти інші частини хімії, такі як молекулярні орбіталі та поверхні, а також не можуть всебічно представляти великі біологічні молекули; крім того, фізичні моделі обмежені в кількості атомів і типів атомів, доступних в комплекті, і користувачам необхідно самостійно створювати моделі, що, серед інших проблем, стає складним для великих молекул.

Як користуватися MoleculARweb?

1. Роздруковуємо ключові зображення (або відкриваємо на іншому гаджеті).

2. Відкриваємо сайт https://molecularweb.epfl.ch на телефоні обираємо активність

Веб-сайт, розроблений як частина гранту Spark від SNSF, тепер є у вільному доступі без реєстрації  https://molecularweb.epfl.ch англійською, французькою, німецькою, італійською, іспанською та португальською мовами.

#MoleculARweb

Немає коментарів:

Дописати коментар