Періодична система хімічних елементів

Онлайн-ресурси для уроків хімії



Ptable

Ptable – корисний та простий у застосуванні інтернет-ресурс, який допоможе успішно працювати з Періодичною системою хімічних елементів. Він перетворює традиційну таблицю Менделєєва на інтерактивний механізм для вивчення хімії.




Сервіс має безліч переваг, серед яких:
  • Можливість обрати для роботи українську мову.
  • Зрозумілий інтерфейс, що робить використання ресурсу максимально простим.
  • Компактний вигляд Ptable (у разі потреби можна увімкнути її розширену версію).
  • Синхронізація таблиці з Вікіпедією, що допоможе швидко поповнити теоретичні знання.
  • Можливість візуально сприймати та засвоювати значні обсяги важливої
  • інформації.
  • Відсутність обов’язкової реєстрації.

Ця інтерактивна періодична таблиця, яка працює як на настільних, так і мобільних пристроях. Хімічні елементи на Ptable організовані за атомним номером, властивостями та електронною конфігурацією. Кожен елемент цієї періодичної таблиці має посилання на Вікіпедію для отримання додаткової інформації. У таблиці є ряд цікавих функцій, що дозволяють отримати максимальне уявлення про той чи інший хімічний елемент.

PubChem


PubChem - це безкоштовний онлайн-ресурс, що надає доступ до бази даних хімічних сполук, зокрема більш як 100 мільйонів структурних записів і відповідних їм властивостей. Цей ресурс є одним з найбільших в світі зібранням хімічної інформації та забезпечує доступ до цієї інформації для науковців, студентів, промисловості та інших зацікавлених осіб.

Таблиця хімічних елементів в PubChem містить інформацію про всі відомі хімічні елементи, такі як назва, символ, атомна маса, електронна конфігурація, електронегативність, та інші властивості. Крім того, ця таблиця містить інформацію про різні ізотопи кожного елемента, їх властивості та відносні частки у природі.

Користувачі можуть використовувати цю таблицю для вивчення основних властивостей хімічних елементів, виконання різноманітних обчислень та розрахунків, а також для пошуку додаткової інформації про певний елемент.




#дистанційка #онлайн-ресурси #Ptable


Немає коментарів:

Дописати коментар