"Діалоги"

 Фізика і доповнена реальність

Вікторія Круглова

"Із великим задоволенням нині готувала сценарій до нових "Діалогів", які маємо на меті провести 17 лютого. Нашою гостею буде кандидатка фізико-математичних наук, доцентка кафедри фізики кристалів Каразінського університету Ірина Пахомова. Тема бесіди вже визначена: «Про фізику та… технології доповненої реальності». «Як це поєднується?» – спитаєте ви. Ось про це й поговоримо.
Ми часто сьогодні чуємо про нові формати освіти і науки. 3D-моделювання, анімаційні ролики та навіть віртуальна реальність. Адже часто низку ефектів у земних умовах створити дуже важко. І тоді стають на допомогу новітні технології.
Які перспективи їх вивчення? І як залучити молодь у фізику?..
Крім цього, готуємо низку унікальних демонстрацій. Чи схопить то все камера - питання. Але так хочеться показати, як піднімається над поверхнею столу міст чи легендарний винахід Леонардо...
Як відомо, усе наше життя - то гра. Однак зараз мені здається, що все наше життя - то експеримент. А як вам?

 


"Прямий ефір "Діалогів" із чарівною Іриною Пахомовою про кристали та новітні технології в науці й освіті позаду. Це була програма про те, що важливо не закриватися від нового, а вчитися це нове застосовувати на практиці. Про повагу до науки й співпрацю інженерів і вчених. Про те, що в науково-освітній сфері варто бути не просто авторитетом, а прогресивною людиною XXI століття. А ще - і це я завжди люблю - про молодь. Яку інколи слід просто консультувати, направляти, координувати. А вчитися - завжди разом.
Дякую пані Ірині за таку натхненну бесіду. Тепер чекатимемо від нашої гості на посібники й проєктні зошити, де можна буде поекспериментувати з доповненою реальністю, відчуваючи себе справжнім дослідником майбутнього!"
 



Це неймовірний досвід. Дякую за підтримку кожного. Щиро радію бути поряд із такими активними, цікавими, розумними друзями.
 
 
Що можу додати від себе, 30 хвилин, це так мало, коли є про що спілкуватись.
Доповненою реальністю викладачі кафедри фізики кристалів вже зацікавлені більш 3 років. За цей час вже розроблено 5 мобільних додатків із цією технологією. Ці додатки було розроблено впродовж роботи STEM-AR клубу "Science around us" на кафедрі фізики кристалів.
Детальніше:
 

Проведено "Майстер клас"
"Технології доповненої реальності в освітньому процесі"
 

 

Сделано на Padlet

Немає коментарів:

Дописати коментар