Доповнена реальність і туризм

 Заповідник "Тустань" і дерев'яна фортеця у режимі доповненої реальності

Відтепер на скелях Тустані туристи зможуть побачити неіснуючу нині фортецю у режимі реального часу. Ідея класна і вже реалізована у відомих туристичних місцях, але в Україні це перший проєкт. Львівські IT-фахівці створили мобільний додаток «доповнена реальність» для заповідника «Тустань». Він безкоштовний і працює безпосередньо на місцевості із конкретних позицій спостерігача. 

На скелях Сколівщини у IX-XVI століттях існувала дерев'яна фортеця Тустань, вона сягала 90 метрів заввишки і діяла як митниця та прикордонний пункт Київської Русі, а потім Галицько-Волинського князівства. Це унікальна можливість подивитися 3D модель дерев'яної фортеці. Ця технологія буде завойовувати все більше об'єктів історичної спадщини країн. Приємно, що в Україні з'являються такі проєкти.


Tustan AR

 Сама ідея цікава крута і заслуговує на увагу.



Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/

Відтепер на скелях Тустані туристи зможуть побачити неіснуючу нині фортецю у режимі реального часу. Львівські IT-фахівці вперше в Україні створили мобільний додаток «доповнена реальність» для заповідника «Тустань». Він безкоштовний і уже працює.
https://zaxid.net/news/

Немає коментарів:

Дописати коментар