Реактивний рух.

 Ракета "Зеніт". Будова ракети


Приєднуйтесь на сервер "Фізика" на Discord: https://discord.com/invite/ZUxcC22 

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 
 https://t.me/physicsks

 Україна входить до елітної дев’ятки країн, що мають замкнутий технологічний цикл створення і виробництва авіатехніки

Гордістю колективу стала ракета-носій "Зеніт", для якої характерна точність виведення на орбіту, що перевершує точність зарубіжних носіїв, висока надійність, рівень автоматизації робіт на стартовому комплексі, екологічна чистота. Вантажопідйомність "Зеніту" становить 13740 кг. Не дивно, що до цього носія виявляють велику зацікавленість зарубіжні фірми.

Школа М. К. Янгеля виплекала яскраве сузір’я видатних вчених-конструкторів, спеціалістів світового рівня, талановитих керівників галузі, державних діячів. Серед них Л. Кучма, О. Негода, С. Конюхов, Ю. Семенов, В. Уткін, В. Ковтуненко, В. Прісняков та багато інших.


 

Ракета-носій «Зеніт-3SL» - це ракета-носій, пуски якої здійснювали із плавучої платформи з акваторії Тихого океану. Ракету-носій «Зеніт-3SL» експлуатують у складі ракетно-космічного комплексу «Морський старт» (Sea Launch), який використовує компанія Sea Launch для надання пускових послуг.

Передстартова підготовка повністю автоматизована, що забезпечує можливість запуску РН з морської стартової платформи за схемою «безлюдний старт» і найвищу безпеку персоналу.

Унікальна система утримання РН «Зеніт» на пусковому пристрої забезпечила можливість пуску ракети з морської платформи, в умовах хвилювання океану.

Ракета-носій «Зеніт-3SL» працює на екологічно безпечних компонентах палива – рідкому кисні й гасі РГ-1. Перший її пуск відбувся 28 березня 1999 р. Усього було здійснено більше 30 успішних стартів.

 До складу ракети-носія «Зеніт-3SL» входять: двохступенева ракета-носій «Зеніт-2S», розроблена і виготовлена Державним конструкторським бюро «Південне» і виробничим об’єднанням «Південмаш». «Зеніт-2S» є сучасним засобом виведення, що вирізняється простотою експлуатації і повною автоматизацією процесу підготовки і пуску; розгінний блок DM-SL (третій ступінь), створений корпорацією «Енергія», характеризується високою підтвердженою надійністю; блок корисного навантаження, розроблений фірмою «Боїнг».


 Будова ракети. 3D анімація.



Як працює ракета?

Розміри ракет. 



http://bastion-karpenko.ru/zenit-rn/ 

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті! 

Немає коментарів:

Дописати коментар