Virtual Reality

 Віртуальна реальність - новий сучасний інструмент в освіті

Сьогодні освіта і освітяни стикаються з небаченими раніше змінами.  Технології змінюють звички людей.

Інтернет, доповнена реальність та тепер вже і віртуальна реальність формують освітній процес майбутнього. Учні перевантажені інформацією.  Вчителі визнають, що залучення студентів все частіше стає проблемою, відсутня мотивація навчання. Люди використовують передові технології вдома у повсякденному житті і очікують їх впровадження в аудиторіях на заняттях.

Технології віртуальної реальності можуть вивести навчання на новий рівень. Віртуальна реальність, що доповнює традиційний процес навчання, може сприяти вдосконаленню якості освіти. Це ледве може замінити вчителя при проведенні занять, но зробить процес навчання найсучаснішим, інтерактивним, 3D візуалізованим і найцікавішим. Застосування віртуальної реальності для освіти призводить до захоплюючого досвіду навчання для студентів та і для працівників освіти.

Віртуальна реальність в аудиторії може запропонувати викладачам широкий набір інструментів для проектування тривимірних моделей реальних об’єктів, залучення груп чи людей на відстані, використання інтерактивних дошок та організації практичних інтерактивних занять. Окрім шкіл та університетів, онлайн-репетиторські послуги та корпоративний навчальний сектор можуть отримати вигоду від впровадження віртуальної реальності в освіту. Майбутнє створюємо ми самі.

Переваги віртуальної реальності в освіті  

В освітньому секторі є широко розповсюджені проблеми, які, ймовірно, не будуть вирішені виключно за допомогою технології VR. З іншого боку, інтерактивність, отримана завдяки віртуальній та доповненій реальності, може підвищити мотивацію студентів до навчання, що стає однією з найбільш обговорюваних проблем у цій галузі. Замість того, щоб сидіти на традиційному уроці в класі, учні можуть випробувати реальні дії та стати активними учасниками процесу пізнання. Вони можуть по-новому взаємодіяти з об’єктами, один з одним та вчителями за допомогою віртуальної реальності. Крім того, у віртуальній реальності зникають усі відволікаючі фактори. 

Експерти виділяють дві безсумнівні переваги навчання у віртуальній реальності – наочність та безпека. Завдяки найвищому рівню деталізації у VR, можна достовірно показати такі речі, які не можна бачити при нормальних умовах (макро- та мікро- світ). Наприклад – поділ ядра перед ядерним вибухом, або процес пробудження вулкана. Стосовно безпеки, в VR-просторі помилки, які коштують людям життя у реальному світі – не страшні у віртуальному. Тому зараз ці технології використовуються при вивченні практично всіх дисциплін. 

Джерело

 Приєднуйтесь!

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 


 

2 коментарі:

  1. Great to see such blog posts. Nice topic shared here. I learn a lot from you and the way of explanation is just wow. Thanks for such a beautiful explanation.
    transportation app development
    logistics challenges


    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thanks, I am into a big project Virtual Reality Physics Lab (https://bit.ly/2NhIJ7T)Nowadays this is just Ukrainian. so..what is there... how often can you use Virtual Reality in education? How many Labs there? Which projects?

      Видалити