Довідник підтримки учнів для класного керівника

Збірник технік та ігор «Психологічний рюкзачок» + Довідник підтримки учнів для класного керівника


На сьогодні діти часто переживають моменти стресу, кризові ситуації, емоційну напругу, тривогу, спустошення тощо. Їх потреби в емоційному та фізичному розвантаженні, на жаль, не задовольняються одразу або не задовольняються взагалі. Дитина накопичує в собі занепокоєння та стрес, що в подальшому має фізіологічні прояви (розлади сну, порушення харчової поведінки, больові симптоми тощо) та психологічні проблеми. До таких дітей дорослі мають ставитись уважно та підтримувати їх за принципом «тут і зараз». Для цього дорослому треба завжди мати підготовлені ідеї психологічних вправ та ігор, що допоможуть дитині опанувати себе в складні емоційні моменти та пережити їх без загрози для психічного здоров’я.


Для того, щоб допомогти в цій нелегкій та відповідальній справі дорослим, представляємо довідник підтримки учнів для класного керівника і збірник ігор, вправ й технік з детальним описом та ілюстраціями, а також брошуру для батьків.

Матеріали стануть для Вас путівниками у світ психології ваших учнів та їх підтримки. Ви дізнаєтесь, як говорити із дітьми про події, що травмували їх. Дізнаєтесь про різні форми профілактичної роботи із дитячою психікою, отримаєте практичні рекомендації як діяти, працюючи із підлітками з ускладненою поведінкою, а також ознайомитесь із комплексом технік та вправ під час роботи у кризових ситуаціях.


У чому різниця між стресовою та травмівною подіями? Психологічні травми, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), гострий стресовий розлад – чим вони відрізняються та як їх розпізнати у дітей? Що слід враховувати, працюючи із травмованими дітьми? Познайомтесь із підготовленими для вас матеріалами ближче аби отримати відповіді на ці та інші запитання.


Довідник підтримки учнів для класного керівника (завантажити)


Збірник технік та ігор «Психологічний рюкзачок» (завантажити)


Брошура «Як батьки можуть виявити ознаки постравматичного стресового розладу в дитини та підтримати її» (завантажити)


Автори-укладачі: Костенко Т., Курінна В.

Відповідальні за випуск: Полторак В., Молчанова Ю., Сидоренко Н.

Ці матеріали розроблено ГО ДОККУ за підтримки міжнародної неурядової організації Finn Church Aid (FCA) в рамках проєкту «KOLO Clubs 2.0». Продаж заборонено.

Виражені погляди та думки жодним чином не відображають офіційну позицію Finn Church Aid (FCA) та Міністерства закордонних справ Фінляндії і є виключною відповідальністю ГО ДОККУ.

Джерело:
doccu.in.ua

Дякую за коментар і вподобайку!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 


Немає коментарів:

Дописати коментар