Застосування методики Numicon

Методика Нумікон (шаблон + ігри)


Нумікон – це сучасний метод, який націлений на вивчення математики за допомогою практичного досвіду. Розроблений в Англії в 1996-1998 рр. і зараз набирає все більшої популярності. Підходить для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Нумікон виник із дослідницького проекту в класі, що фінансувався Агентством з підготовки вчителів, який проводився авторами Numicon Рут Аткінсон, Ромі Таконом і доктором Тоні Вінгом. Може і в вашому класі з'явився новий продукт, що допомагає учнівству у навчанні? 

Використовується Нумікон для занять з дітьми, у яких виникають труднощі при вивченні математики.
Це коротке відео містить вказівки щодо того, як ви можете навчити базовому додаванню та відніманню за допомогою форм Numicon та предметів домашнього вжитку, у відео використовували мандарини, але ви можете використовувати будь-що!


Numicon — це підхід до навчання математики, який допомагає вашій дитині побачити зв’язок між числами. Від Oxford University Press, це допоможе вашій дитині під час навчання математичних навичок у дитячому садку та початковій школі. Це мультисенсорний спосіб навчання, що означає, що ваша дитина вчиться, бачити та відчуваючи.

5 ідей використання шаблонів Нумікон на уроках



Шаблони для використання методики у класі.
Діліться власними думками і ідеями щодо впровадження Нумікон на заняттях.

Перегляд


Завантажити: тут.

Шаблон у збільшеному розмірі завантажити: тут.

Завдання 


1. Візьміть одну картку НУМІКОН. Попросіть малюка знайти такий же в коробці іншими картками конструктора. Не має значення, якого кольору. Головне – щоб малюк зрозумів, що ця деталь такої самої форми, як запропонований вами зразок. Ігра «Чаювання» допоможуть малюкові закріпити поняття «однаковий», «такий самий». 

2. Почніть із поняття «великий» та «маленький», використовуючи форми НУМІКОНу. Спочатку різниця між ними має бути очевидною (наприклад, форми 2 і 8). Можна підбирати предмети за подібністю розмірів у процесі ігор «Будівництво».

3. Сортування за принципом
Ще одна важлива навичка, яка надалі стане в нагоді малюкові для засвоєння математичних понять – сортування та угруповання. За допомогою НУМІКОНу навчіть дитину сортувати деталі: складати картки з однаковою кількістю кіл в одну коробку. Гра можна урізноманітнити, попросивши дитину розкласти форми, що відрізняються за величиною, на дві групи, наприклад, 2 і 6, 4 і 8.

4. Знайомство з парними і непарними числами. Досліджуємо картки парних чисел і непарних, аналізуємо, намагаємося зробити так, щоб малюк самостійно зробив висновок.

5. Домалюй фігуру.
Дитині пропонується обвести будь-який модуль із набору олівцем. Потім за бажанням дитини домалювати фігуру. Так із квадрата може вийде будинок з дахом.

6. Придумай і збери об'єкт із карток.




У коментарях пишіть власні ідеї використання Нумікону.

Корисні ресурси:

Методика Нумікон: ідеї завдань для вивчення математики

Немає коментарів:

Дописати коментар