Дидактичні матеріали до дня народження Лесі Українки

 Леся Українка (уроки, ігри, вікторини, висловлювання відомих людей) 


25 лютого в Новограді-Волинському в родині дійсного статського радника, мецената, члена «Старої громади» Петра Косача та Ольги Драгоманової-Косач (письменниці Олени Пчілки) народилася відома поетеса, драматургиня, перекладачка і громадська діячка Лариса Косач, що увійшла в історію української і європейської літератури під іменем Леся Українка.

Висловлювання відомих людей про Лесю Українку


Завантажити: тут.

Розробки уроків за творчістю Лесі Українки :

1. Сценарій літературно-музичного вечора, присвяченого Лесі Українці
Світлана ЯСАК, викладач-методист, викладач української мови та літератури Сарненського педагогічного коледжу РДТУ,
м. Сарни, Рівненська область

Перегляд:

Завантажити: тут.

2. ЛЕСЯ УКРАЇНКА. ЖИТТЄВИЙ І ТВОРЧИЙ ШЛЯХ. ДРАМАТИЧНА
СПАДЩИНА. РОЛЬ РОДИНИ, КУЛЬТУРНОГО ОТОЧЕННЯ Й САМООСВІТИ
У ФОРМУВАННІ СВІТОБАЧЕННЯ ПИСЬМЕННИЦІ. ЗБІРКА ПОЕЗІЙ «НА
КРИЛАХ ПІСЕНЬ», ЇЇ ВИСОКА ОЦІНКА І. ФРАНКОМ. ОСНОВНІ ЦИКЛИ
ПОЕЗІЙ. НЕОРОМАНТИЗМ ЯК ОСНОВА ЕСТЕТИЧНОЇ ПОЗИЦІЇ

Перегляд:

Завантажити: тут.

Кросворди, ігри, вікторини

 
Серед матеріалів, викладених на освітньому порталі EDUC.com.ua, є вікторина, кросворд, філворд, вірші з пропущеними літерами, асоціативний кущ тощо. Зареєстрованим користувачам порталу всі розробки можна безкоштовно завантажити та роздрукувати.
 
Збірка містить розділ «Літературні ігри», впорядкований Т. А. Мишаковою. Серед цікавих форм – літературний хокей по темі «Життєвий та творчий шлях Лесі Українки», що має 30 готових запитань.
 
Розробка вчителя української мови та літератури Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Крупицької Олени Олександрівни. Слово «кроссенс» англійського походження: крос – пересічення, сенс – смисл, тож кроссенс – пересічення смислів. Це модна головоломка, що являє собою асоціативний ланцюжок з 9-ти зображень, розміщених у вигляді квадрату 3х3, в якому кожний малюнок має зв’язок із попереднім і наступним. Центральна картинка об’єднує по смислу всі інші. Головоломки можна використати різним чином: подати готовою картинкою, аби гравці встановили логічні зв’язки між зображеннями; «розібрати» кроссенс, щоб гравці самі розташували картинки в певному порядку з поясненнями; вилучити певні зображення та запропонувати учасникам добрати їх власноруч.
 
Онлайн-вікторина з 10-ти питань на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.
 
Квест для двох команд із готовими завданнями з освітнього проєкту «На урок». Серед завдань гри-пошуку: ребуси, складання фрази з розсипаних літер, ноти тощо. Матеріали можна переглянути, але для завантаження потрібно зареєструватися на сайті.
 
Сценарій QR-квесту із готовими завданнями, розроблений вчителем української мови та літератури Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка Гриньків Наталією Романівною. QR-коди досить складні, читаються не усіма додатками. Завдання до квесту, крім QR-кодів, зашифровані також у ребусах, кроссенсах та інших різновидах головоломок.

Додаткові корисні ресурси:








Немає коментарів:

Дописати коментар