Альтернативні джерела енергії

 Сонячні електростанції України

ICU та VR Capital Group відкрили у 2018 році другу за величиною сонячну електростанцію в Україні. Електростанція розташована в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області, в селі Пановці. Кількість встановлених на цій електростанції сонячних панелей становить близько 220 тисяч.

Пікова потужність станції становить 63,8 МВт, і станція буде виробляти приблизно 68 200 МВт / год чистої енергії на рік. Вироблена електроенергія забезпечить третину всіх домогосподарств міста Кам'янця-Подільського та допоможе зменшити викиди вуглецю на 67 000 тонн щороку.

Завод є одним з найбільших проектів прямих іноземних інвестицій в Україні і буде сприяти переходу країни на відновлювані джерела енергії, включаючи виконання зобов'язання України до 2030 року скоротити викиди парникових газів щонайменше на 40 відсотків від рівня 1990 року.


 Фото.

 Найбільшу українську сонячну електростанцію запустили в Дніпропетровській області у 2019 році.
Електростанцію звели поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Будівництво тривало менше року. Близько 750 тис панелей вироблятимуть майже 200 МВт електроенергії. За потужністю електростанція входить в трійку найбільших в Європі. Її звели коштом українського та китайського інвесторів. За рік електростанція вироблятиме близько 280 млн КВтч.

 



У Нікополі ввели в експлуатацію найбільшу в Україні сонячну електростанцію.

Згідно з планами компанії, Нікопольська СЕС вироблятиме до 290 млн кВт-год е/е на рік.

СЕС зможе повністю задовольняти потреби 100 000 домогосподарств України і дасть змогу скоротити викиди діоксиду вуглецю більше ніж на 300 000 тонн на рік.

Підрядник будівництва Нікопольської СЕС – китайська China Machinery Engineering Corporation (CMEC). Сонячні панелі для неї поставила Trina Solar Limited.


 Наземна сонячна електростанція СЕС Тайглаш 1-3 черги розміщена в західній частині України - с. Тийглаш. Електростанція введена в експлуатацію у 2016 році із встановленою потужністю - 6.8 МВт.

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!  

Приєднуйтесь на сервер "Фізика" на Discord: https://discord.com/invite/ZUxcC22 

#сонячна_енергія, #сонячні_електростанції

Немає коментарів:

Дописати коментар