"Урок стійкості" (методичні рекомендації)


ПЕРЕД ЗАКІНЧЕННЯМ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ МОН І «ТИ ЯК?» ПРОВОДЯТЬ У ВСІХ ШКОЛАХ «УРОКИ СТІЙКОСТІ»



РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ УРОКІВ З МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

7-11 КЛАСИ


https://docs.google.com/document/d/1QwDEnh7ffRr1lFBd2Xrqef63DiBJvCOw/edit


Смисловим центром цих уроків буде анімований комікс для підлітків «Ден і Рора проти корпорації С». Це навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно у нементорський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я. Своєю чергою освітяни отримують інструменти допомоги для психічної стабілізації дітей, які можна використовувати в подальшій роботі. Уроки можуть бути проведені класними керівниками або іншими педагогічними працівниками (за бажанням) та практичними психологами / соціальними педагогами.

Чому комікс? 

Уперше в Україні з’явився анімований комікс, який розповідає підліткам про важливість піклування про ментальне здоров’я. Це навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форми, щоб органічно, у нементорський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я. Навчіть своїх дітей цих нескладних вправ.

«Уроки стійкості» проводять в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що ініційована першою леді Оленою Зеленською, за підтримки Міністерства освіти і науки України, у межах «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», що відзначається в травні.

Комікс створений Координаційним центром із психічного здоров’я КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» — ініціативи першої леді Олени Зеленської — за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.

Додатково:

Про що комікс?

Сюжет коміксу розгортається в уявному світі та уявному густонаселеному метрополісі Честнат-сіті, у якому впізнаємо натяки на Київ. Реальність, у якій існує світ коміксу, — це мікс фентезі та наукової фантастики з візуальними дрібками аніме та стімпанку. 

Колись квітучий і прогресивний Честнат-сіті, місто каштанів, втратив свої кольори — його жителів дедалі більше поглинає стрес, напруга та гнітюче відчуття безперспективності.

За бідами, які звалилися на метрополіс, стоїть злий геній-науковець. Багато років тому місто відвернулося від нього. Хлопцю було зле: зелені парки, каштани, вишукані скляні хмарочоси більше не тішили його око, але місто лише насміхалося з нього, навіть рідний брат називав слабаком. Тож він пішов, але пообіцяв собі, що докладе зусиль, щоб кожен житель Честнат-сіті дізнався, що таке стрес, тривожність, панічні атаки, депресія.

Кілька допитливих друзів-підлітків і колишній учений влаштують власне розслідування довкола подій у місті — дізнаються справжню історію злого генія та врятують метрополіс. Їхній справі перешкоджатимуть не тільки посіпаки науковця, а й стрес, який поглинає місто, тож без знань про підтримку ментального здоров’я тут ніяк.

Комікс розповідає дітям та підліткам про основи турботи про ментальне здоров’я. Він буде цікавий також дорослим, які люблять комікси і поважають детективні історії.

Джерело: МОН


Дякую за коментар і вподобайку!
Бережіть себе і родину!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 



Немає коментарів:

Дописати коментар