Відкриті онлайн-ресурси для реалізації STEM-освіти

Корисні ресурси для впровадження STEM-орієнтованого підходу у навчанні

Приєднуйтесь!

STEM-освіта – це навчання наукових дисциплін, які об'єднуються в один комплекс: наука, технології, інженерія та математика. Однак для багатьох учнів доступ до якісної STEM-освіти є обмеженим через брак необхідних ресурсів, обладнання та фінансування. У цій статті ми розглянемо кілька відкритих онлайн-ресурсів, які допоможуть реалізувати STEM-освіту в будь-який момент та в будь-якому місці.

Відкриті освітні ресурси  — це навчальні матеріали та ресурси, які пропонуються вільно й відкрито для будь-кого, а також за певними ліцензіями, якими можна ділитися, реміксувати або покращувати для повторного розповсюдження.

Code.org 

(https://code.org)

Code.org є онлайн-ресурсом, який допомагає вчителям та учням навчитися програмування та інших навичок ІТ-галузі. Ресурс пропонує безкоштовні курси програмування для різних рівнів складності, від початківців до професіоналів. Крім того, Code.org надає доступ до безлічі ресурсів та інструментів, які допоможуть учням створювати свої власні проекти.



NASA STEM Engagement 

(https://www.nasa.gov/stem)

NASA STEM Engagement є ресурсом, який пропонує безкоштовні матеріали та ресурси для вчителів та учнів, які бажають навчитися про космос та науку. Ресурс містить відеоуроки, активності, проекти та інші матеріали, які допоможуть учням збільшити свої знаня та зацікавленість у науці та технологіях, які використовуються в NASA.


Google Arts & Culture 

(https://artsandculture.google.com)

Google Arts & Culture є онлайн-ресурсом, який допомагає учням досліджувати мистецтво та культуру за допомогою віртуальних екскурсій та відеоуроків. Ресурс містить колекції мистецтва з усього світу, а також відео та інформацію про різні культури та традиції.


MIT OpenCourseWare 

(https://ocw.mit.edu)

MIT OpenCourseWare є ресурсом, який пропонує безкоштовний доступ до лекцій та матеріалів з різних дисциплін, включаючи математику, науку та інженерію. Ресурс дозволяє учням самостійно вивчати та досліджувати нові теми, а також дозволяє вчителям використовувати ці матеріали для своїх уроків.


Scratch 

(https://scratch.mit.edu)

Scratch є онлайн-ресурсом, який допомагає учням вчитися програмування через створення власних інтерактивних ігор та анімацій. Ресурс пропонує безкоштовний доступ до різних інструментів.

PhET: 


безкоштовна онлайн-фізика, хімія, біологія, науки про Землю
Безкоштовні інтерактивні симуляції, що охоплюють різноманітні теми, розроблені Університетом Колорадо, доступні різними мовами.

RobotLAB


Уроки у вільному доступі: тут.
STEM-лабораторія: https://engagek12.robotlab.com/stemlab
Створені вчителями для вчителів, RobotLAB розробив відзначені нагородами програми K-12, у яких використовуються роботи для покращення навчання, розуміння та збереження інформації при максимальному збільшенні інвестицій у шкільні навчальні програми. Ці інноваційні та відзначені нагородами програми допомагаючи школам по всій країні досягти успіху в цих предметах, використовуючи роботів, допомагаючи тим, хто навчається, розвивати такі навички 21-го століття, як вирішення проблем, критичне мислення та співпраця, вивчаючи основні предмети весело та захоплююче.


Spark101


Безкоштовні 10-хвилинні відео для занять, щоб залучити учнів до автентичного вирішення проблем STEM

StemX


Мережа STEMx— це STEM-мережа з кількома штатами, яка надає доступну платформу для обміну, аналізу та розповсюдження якісних інструментів STEM-освіти для трансформації освіти, збільшення кількості вчителів STEM, підвищення успішності студентів у STEM і вирощування новаторів завтрашнього дня. 


Розробки STEM-занять українськими педагогами


З метою популяризації ідей STEM-освіти, виявлення і підтримки талановитих педагогічних працівників, створення бази даних розробок інтегрованих уроків/заходів та заохочення педагогів застосовувати STEM-технології, створено бібліотеку  STEM-занять.

Корисні публікації:





Немає коментарів:

Дописати коментар