Global forest watch

 Онлайн-платформа для дослідження стану лісів по всьому світу



Global Forest Watch (GFW) — це онлайн-платформа, яка надає дані та інструменти для моніторингу лісів. Використовуючи передові технології, GFW дозволяє будь-кому отримати доступ до інформації майже в режимі реального часу про те, де і як змінюються ліси в усьому світі.

Використовуючи сервіси Google Maps і Google Earth, система зіставляє супутникові знімки світових лісів і виявляє зміни, зафіксовані в лісовому покриві планети. Ця інформація розміщується у вільному доступі для всіх користувачів інтернет.


Вперше Global Forest Watch об’єднує супутникові технології, відкриті дані та краудсорсинг, щоб гарантувати доступ до своєчасної та надійної інформації про ліси.

На сучасному етапі розвитку України постає проблема моніторингу лісів держави, оскільки в осатаній час збільшилися обсяги незаконних виробок лісів, що несе загрози екології країни та підвищує рівень корупції та фінансові втрати державного бюджету. Оцінювання кількості лісів можна здійснювати  за допомогою сервісу «Global Forest Watch». Після аналізу данних можливо оцінити стан лісового комплексу досліджувального полігону та запропонувати заходи щодо усунення виявлених проблем.

Рекомендується при написанні наукових робіт МАН, виконанні міні-проєктів або проектів, щодо кліматичних змін.

Сайт: https://www.globalforestwatch.org/




Корисні публікації:


Євгеній Сахно, Олексій Терещук, Олег Янченко
ПРОВЕДЕННЯ ГЕОСИСТЕМНОГО МОНІТОРИНГУ ВИРУБКИ ЛІСІВ У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ РАЙОНІ

О. Г. Часковський, Г. Г. Гриник Національний лісотехнічний університет України, м. Львів, Україна
ОЦІНЮВАННЯ ВТРАТ ЛІСОВОГО ПОКРИВУ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ ДИСТАНЦІЙНИМИ МЕТОДАМИ ЗА МАТЕРІАЛАМИ ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ СУПУТНИКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ



Нових ідей!

Приєднуйтесь, де зручніше:

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation

Viber: Education

Discord: ХНУ Фізичний

FB: https://www.facebook.com/educationXXII/

YouTube

Немає коментарів:

Дописати коментар