Algodoo - програма фізичних симуляцій

 Algodoo — комп'ютерна програма для демонстрації законів фізики 




Дозволяє створювати тверді тіла, воду, зубчаті колеса, пружини, мотузки та ланцюги, осі обертання, взаємодію між тілами (тяжіння/відштовхування), реактивний рух. Також в можливостях програми симулювати хід лазерних променів через поверхні з різними показниками заломлення та будувати двовимірні графіки залежностей різних фізичних величин для певного об'єкту.

Algodoo також може стати в нагоді в умовах дистанційки для проведення віртуальних лабораторних робіт.
Проєкти: Перетворення енергії




Програма у вільному доступі. Завантажити: тут.


Які інструменти є у програмі і що найпростіше можна зробити?

Тепер можна запустити програму. Після запуску відкривається вікно привітання.

Дуже корисно пройти початкове навчання. Для цього слід натиснути на знак питання в головному меню ("Допомога") і вибрати підручник "Crash course" 


Найкорисніше просто самостійно поекспериментувати з різними інструментами та об'єктами, а потім закріпити отримані знання, створивши власну кінематичну схему.

Натисніть "Нова сцена", виберіть колірну палітру (наприклад, "Default"). Ви побачите порожній простір, небо (блакитне, з "хмарами") та землю (зелену). Зображення можна переміщати, "вхопивши" правою кнопкою миші за "небо" або за "землю", а колесом миші масштабувати. 
Клацніть на значку "Інструмент для створення кола (C)" ("Circle").


Перевіримо, чи може це "колесо" кататися. Натисніть на кнопку "Play" (зелений трикутник, "Пауза та Запуск симуляції"). Коло впало на землю відповідно до сил гравітації. Не зупиняючи симуляцію, виберіть інструмент D ("Drag tool", "перетягування"), "зачепіть" ним кружечок і посуньте убік. Колесо покотилось і зникло за краєм екрана.

Не лякайтеся, просто зупиніть симуляцію. Потім скористайтесь кнопкою "Скасувати". Кілька разів натискаючи досягайте того, щоб коло повернувся у своє початкове положення "у повітрі". Цим прийомом Algodoo доводиться користуватися постійно.

Відео:



Проєкти Algodoo (російська мова)


ALGODOO: РЫЧАЖНЫЕ ВЕСЫ С ПРУЖИНОЙ

Нових ідей!

Приєднуйтесь, де зручніше:

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation

Viber: Education

Discord: ХНУ Фізичний

FB: https://www.facebook.com/educationXXII/

Немає коментарів:

Дописати коментар