Віртуальний тур до музею телевізорів

Історія виникнення телевізора

Чому телевізори називають плазмовими?

Давним-давно, років 45-50 назад і раніше, телевізори були реально "ящиками". Показував в них кінескоп (електронно-променева трубка), він плоским бути не міг, а ще дуже важким був, з толстенного скла його корпус був зроблений. У останніх тільки екран був плоским (не опуклі).

Мало-помалу почали з'являтися реально плоскі телевізори. Їх екрани виготовлялися за двома різними технологіями, і телевізори називалися відповідно: плазмові і рідкокристалічні. Останні - перемогли (дешевше у виготовленні, легше вагою, економніше в енергоспоживанні), плазмових тепер практично не роблять. Але, мабуть, слово "плазма" якось миліше споживачам, зараз про будь-яке велике сучасний ТВ говорять "плазма". Але технічно це неграмотно.

Історія виникнення телевізора


У 1922 році шотландський інженер Джон Лоджі Берд почав розробляти телевізійне обладнання і трьома роками пізніше зміг передати перші розпізнавані зображення людських облич.
Отже 1925 рік – це та дата, коли було створено пристрій.


Джон Лоджі Берд

У 1926 році в Королівському Інституті в Лондоні Берд продемонстрував першу діючу телесистему, що передає рухоме зображення. В кінці 1920-х Дженерал Електрик став піонером у виробництві телевізорів за технологією, розробленою у власній науково-дослідній лабораторії Ернестом Александерсон (1878-1975). Берд також почав розробку телевізійного устаткування для німецької поштової служби в 1929 році. У той же час Марконі вів розробку аналогічного продукту. У 1936 році ВПС (у той час радіомовна компанія) почала перші регулярні трансляції телевізійних програм.
Телетрансляція1930 рік

Компанія Берда, John Logie Baird Ltd, виготовила серію принаймні трьох високоякісних пристроїв незадовго до смерті Берда в 1946 році. Завдяки фінансуванню від друга дитинства Берда, актора Джека Бьюкенена, пристрої були названі на честь лондонських театрів. Хоча моделі Lyric і Garrick потрапили в магазини, було створено лише один «прототип» Grosvenor. Використовуваний для трансляції параду перемоги в готелі Savoy, востаннє його бачили на шоу Radiolympia 1947 року, і з тих пір він зник.


 Grosvenor


Віртуальний тур
WELCOME TO THE MZTV MUSEUM OF TELEVISION VIRTUAL TOUR

Немає коментарів:

Дописати коментар