STEM-ідеї для дітей дo Великодня

 

Якщо матеріали були корисні, будь ласка, підтримайте нас:

1. Cтрибаючий зайчик

ЩО ВАМ ПОТРІБНО?



Як зробити, щоб зайчик стрибнув найвищe?

2. Як визначити свіжість курячого яйця вдома

«Чому плаває чи тоне яйце?» (демонструється вказане явище).

Свіжість курячих яєць можна перевірити по їх густині. При довгому збереженні частина рідини випаровується через пори в яєчній шкаралупі і замінюється повітрям. При тому ж об’ємі його густина зменшується і воно стає легшим. Свіже яйце тоне у воді, а не свіже спливає.

Чи потрібно це нам знати в житті? 
Наповніть глибоку чашу холодною водою і покладіть в неї яйце. Якщо воно опуститься на дно і "ляже" на бік - пройдений тест: перед вами дійсно свіжий продукт!

Якщо яйце потоне і зафіксується на дні у вертикальному положенні широкою стороною вниз - це означає, що воно ще придатне в їжу, але свіжим його не назвеш: цьому яйцю вже щонайменше тиждень. Але ви можете вживати його в їжу -але потрібно проварити в окропі протягом 7-10 хвилин.

Якщо яйце не тоне, а плаває на поверхні - вона не свіже, і їсти його не можна.


source

 

3. Інерція

Інерція - явище збереження швидкості руху матеріальної точки за відсутності зовнішніх сил.
Інерція — від лат. нерухомість, бездіяльність.

Приклад:





4. «Голуб миру»

1 Рівновага - це стан, в якому сили, що діють на тіло, взаємно врівноважуються. Рівновага предмета залежить від положення його центра ваги. У кожного предмета є центр ваги. Вивчення цієї властивості тіл необхідно для розуміння рівноваги тіл, при вирішенні конструкторських завдань, розрахунку стійкості споруд і в багатьох інших випадках.

2. Все живе на Землі прагне до рівноваги. Знання умов рівноваги дуже важливо для людини. Знаючи і застосовуючи правила збереження рівноваги, людина створює для себе безпечні умови життєдіяльності.

3. Експериментальним шляхом ми навчилися знаходити центр ваги у різних предметів. У житті ми стикаємося з цим часто: як покласти або поставити предмет, щоб він не впав.
Було встановлено, що:
- точка центра ваги тіла завжди прагне розташуватися під точкою опори;
- центр ваги фігури не завжди збігається з геометричним центром фігури (тільки для однорідного тіла);
- чим вище знаходиться центр ваги тіла, тим менше необхідно зусиль для його перекидання;

4. Після проведених досліджень ми самостійно виготовили іграшки, що володіють рівновагою з різними центрами тяжіння.

Іграшка для розвитку почуття рівноваги Пташка-балансир здатна утримувати рівновагу на будь-якій горизонтальній поверхні. Для цього необхідно встановити кінчик дзьоба птиці, наприклад, на палець дитини, кут стола або книги ... і навіть на кінчик носа! На наочному прикладі ваша дитина зрозуміє, що таке баланс. Заняття було розроблено і впроваджено у клубі “Наука навколо нас”. Скануйте qr-коди та приєднуйтесь!

5. Танграм "пасхальне яйце"

Цей яєчний танграм забезпечує приємне та різне заняття з математики до Великодня. Учні працюють у групах або індивідуально та досліджують різні фігури, які вони можуть створити з використанням усіх 9 частин танграму.



 




Немає коментарів:

Дописати коментар