Фізичний факультет ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Декан фізичного факультету Руслан Володимирович Вовк


Основний напрямок наукової діяльності Руслана Вовка – проблеми еволюції анізотропних систем квазічастинкових збуджень в квантових рідинах, високотемпературна надпровідність. Він розвинув наукові основи нового напрямку фізики низьких і наднизьких температур –  динаміки підсистем квазічастинкових збуджень в умовах структурної і кінематичної анізотропії. Вперше розробив експериментальну технологію роздільного детектування високо- і низькоенергетичних фононів у квантових рідинах; встановив закономірності генерації «гарячих» h-фононів; запропонував і реалізував метод дослідження процесів взаємодії незалежних фононних пучків при їх зіткненні у надплинному  4Не; відкрив явище генерації «гарячої лінії» при наднизьких температурах. Під керівництвом проф. Р. В. Вовка було захищено 4 кандидатські і 1 докторська дисертації, керує роботою двох аспірантів, консультант однієї докторської дисертації. 

Професор Вовк Р.В. – співавтор трьох монографій, понад 390 наукових робіт, більшість яких опубліковано у рейтингових українських та закордонних наукових виданнях, та 12 патентів.  

Професор Вовк Р.В. працює на викладацькій роботі з 2000 р. За цей час викладав курс фізики, курс медичної і біологічної фізики, а також низку авторських спеціальних курсів: «Основи фізики квантових рідин», «Вступ до надпровідності» і «Кріогенне матеріалознавство». Під його керівництвом було модернізовано спеціальні практикуми з вивчення властивостей твердих тіл при низьких температурах і створено сучасний практикум з курсу «Медична фізика». Був керівником 48 бакалаврських і магістерських робіт, співавтор 12 навчальних та методичних посібників (із них 4 – з грифом МОН).


У своїй науковій роботі постійно співпрацює з науковими колективами таких провідних світових наукових центрів як Імперіал коледж (Лондон, Великобританія), університет м. Ексетер (Великобританія), Інститут ім. Макса Планка (Дрезден, Німеччина), Інститут фізики твердого тіла «Демокрітос» (Афіни, Греція), Інститут Дон Альфонсо ІІІ (Португалія), університет Нью-Брансвік (Канада), з якими має низку спільних публікацій. 


 Вступ 2021

Додаткові бали при вступі до Каразінського 2021

Дуальна освіта на кафедрі фізики кристалів

Презентація кафедри фізики кристалів 2021 

"Фізика і астрономія" у рейтингу за спеціальностями кращих університетів світу 2021 року

 

Приєднуйтесь на сервер "Фізика" на Discord: https://discord.com/invite/ZUxcC22 

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

 https://t.me/physicsks

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.

Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті ХНУ Василя Каразіна! 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар