10 кращих конструкторів відео

 Де швидко зробити відео

Приєднуйтесь!

Конструктор відео - це онлайн-сервіс, де можна швидко зробити відео для соцмереж, сайту, блогу, YouTube каналу без допомоги фахівців. Конструктори доступні новачкам і не вимагають якихось серйозних навичок - в їх роботі можна розібратися менш, ніж за 1 день. Щоб зробити ролик, вам не обов'язково вивчати складні програми по монтажу на кшталт Adobe After Effects або Premiere Pro - досить вибрати відповідний сервіс і можна починати творити. 

Canva


 

https://www.canva.com/

Canva - всім відомий сервіс, який спочатку замислювався, як редактор графіки. Тут можна створювати пости і обкладинки для соцмереж, візитки, постери, логотипи та багато чого ще. Тепер в Canva можна робити анімовані пости і Сторіс, а потім зберігати їх у форматі mp4 або GIF.

Ціна: безкоштовна обмежена версія і тариф Pro за 9.95 $ в місяць.
Мова російська.
Формати експорту: експорт в GIF і mp4.

Шаблони: є. Готові шаблони тільки квадратні (розмір 800 рх х 800 рх), але можна взяти будь-який статичний шаблон і додати туди анімовані об'єкти.

Аудіо: є своя бібліотека музики. плюси: легко розібратися; дуже багато шаблонів і анімованих об'єктів; бібліотека фото і відео зі стоків; можна робити не тільки відео, але і графіку в jpg і png форматах. мінуси: не виявлено.

Crello

https://crello.com/uk/

Crello - це покращений аналог Canva. Тут теж можна робити графіку для соцмереж і зберігати відео, але в Crello більше анімованих шаблонів і об'єктів. Зараз редактори Canva і Crello майже не відрізняються один від одного, навіть інтерфейси у них схожі. 
 
Ціна: безкоштовна обмежена версія і тариф Pro від 7,99 $ в місяць. 
Мова російська. 
Формати експорту: експорт в GIF і mp4. 
 
Шаблони: є квадратні відео шаблони, вертикальні шаблони для Сторіс, формат відео обкладинки для Фейсбук і full HD 1920 рх х 1080 рх. Плюс можна взяти будь-який статичний шаблон і додати туди анімовані об'єкти. 
 
Аудіо: немає. плюси: більше 32 000 відео та анімації; 9 000 готових відео шаблонів, які оновлюються щотижня; бібліотека зображень зі стоків; можна завантажувати свої шрифти; можна робити не тільки відео, але і графіку в jpg і png форматах; є додаток Crello для пристроїв на iOS і Android. мінуси: відео можна завантажити тільки на тарифі Pro; сервіс підвисає, коли використовуєш багато анімації. 

Veed

https://www.veed.io/

Veed - це простий редактор відео. До ролику можна додати текст, зображення, стікери, фігури і музику. Підходить тим, кому потрібно зібрати простеньке відео по-швидкому. Відео можна обрізати, прискорити або сповільнити, додати свій водяний знак і субтитри. У редакторі є фільтри і декілька готових шаблонів для постів і Сторіс в Інстаграм. 
 
Ціна: безкоштовна версія, щомісячний тариф за 20 $ в місяць і щорічний тариф за 200 $ в місяць. 
Мова англійська. 
Формати експорту: експорт в GIF і mp4.
 
Шаблони: є, є кілька розмірів - оригінальний, квадратний, 16: 9 (підходить для Youtube), 4: 5 і 5: 4 для Фейсбуку (+ формат для обкладинки), вертикальні для Сторіс і Тік Тік, шаблони для Pinterest. 
 
Аудіо: немає вбудованої бібліотеки, можна закачати свій трек. плюси: легко розібратися; є ефекти, можна додати емодзі і візуальний еквалайзер для аудіо; можна налаштувати автоматичні субтитри до відео або додати їх вручну. мінуси: мало шаблонів; немає бібліотеки відео і зображень - все потрібно завантажувати з комп'ютера; мало фільтрів; в безкоштовній версії розмір відео всього 420 рх, є водяний знак, ліміт на завантаження файлів (50 мб).

 

Animaker

https://www.animaker.ru/

Animaker - потужний конструктор, в якому можна створювати відео з 2D анімацією, мальовані відео (Whiteboard), відео інфографіку і типографіку, промо ролики, привітання. Ролик створюється з сцен, куди додаються анімовані персонажі і статичні об'єкти з бібліотеки. У кожного персонажа кілька варіантів анімації. 
 
Ціна: безкоштовно, індивідуальний тариф за 12 $ в місяць, 
Стартап за 19 $ в місяць і 
Бізнес за 39 $ в місяць. 
Мова: російська, англійська. 
Формати експорту: mp4.
 
Шаблони: є, в основному стандартні горизонтальні 16: 9. 
 
Аудіо: є бібліотека музики і звукових ефектів, можна завантажити свій трек. плюси: є готові шаблони сцен; легко зробити відео - потрібно просто вибрати фон, перетягнути анімованого персонажа і налаштувати переходи; є готова музика і звукові ефекти; є вбудований інструмент для створення озвучення. мінуси: в безкоштовній версії доступно мало персонажів і об'єктів; комерційне використання відео дозволено тільки на тарифі Бізнес; на тарифі Free можна зберегти тільки 5 відео в місяць в низькому SD якості 854 px x 480 px; в безкоштовній версії відео з водяним знаком.  

PowToon

https://www.powtoon.com/

PowToon - це професійний аналог Анімейкера. Тут набагато більше можливостей для створення відео, приємний інтерфейс, купа анімованих персонажів, об'єктів і сцен. Підходить для створення комерційних відео і презентацій. Є 2 режими роботи з відео: edit - можна вносити незначні зміни в шаблон (наприклад, замінити текст або анімацію) і create - повноцінний редактор, де можна додавати нові об'єкти і сцени, а також музику. 
 
Ціна: безкоштовно, тариф Pro за 19 $ в місяць, Pro + за 59 $ в місяць і Agency за 99 $ в місяць.
Мова англійська. 
Формати експорту: GIF і mp4 full HD. 
 
Шаблони: є, горизонтальні відео 16: 9 (підходить для Youtube) і квадратні для соцмереж.
 
Аудіо: вбудована бібліотека музики. плюси: починаючи з тарифу Pro, можна використовувати відео в комерційних цілях; є бібліотека музики; можна експортувати файл не тільки як відео, але і як презентацію в PPT і PDF форматах; можна імпортувати Powerpoint презентацію і зробити з неї відео. мінуси: дорого; безлімітне кількість експортом є тільки з тарифу Pro +; на безкоштовному тарифі відео з водяним знаком, розмір до 3 хвилин, 100 мб сховище для файлів; в безкоштовній версії мало готових шаблонів; складніше всіх попередніх конструкторів. 

Biteable

https://biteable.com/

Biteable - ще один зручний конструктор з шаблонами. У редактора 2 версії - Biteable 1.0, вся суть якого зводиться до вибору готових слайдів і заміни в них тексту і другий - Biteable 3.0. У першому редакторі більше 1 000 готових сцен і 800 000 відео футажей. Тут дійсно є з чого вибрати. Мінімальні налаштування компенсуються багатим вибором. У другому редакторі більше можливостей для роботи з текстом і фоном, на вибір понад 300 шаблонів. Але в цілому, редактор все одно простакуватий. 
 
Ціна: безкоштовно з водяним знаком, тариф Starter від 15 $ на місяць, Pro від 29 $ на місяць і Unlimited від 49 $ на місяць. 
Мова англійська.
 
Формати експорту: mp4. Шаблони: є, доступні шаблони 16: 9 (вертикальні і горизонтальні), квадратні відео для соцмереж і формат 4: 5.
 
Аудіо: є своя бібліотека музики, в версії Biteable 3.0 можна завантажити свій трек. плюси: багато готових шаблонів, особливо у версії Biteable 1.0; мало налаштувань, підходить тим, кому потрібно робити однотипні відео швидко і часто. мінуси: занадто простий і обмежений функціонал; дорого; на мінімальному тарифі можна зробити тільки 1 відео в місяць, на тарифі Pro всього 3. Щоб зняти ліміт, потрібно купувати найдорожчий тариф; в Biteable 1.0 мало шрифтів (13), з них всього пара-трійка підтримує кирилицю.

Flexclip

https://www.flexclip.com/

Flexclip - простий конструктор, нічого особливого. Сюди можна завантажити фото і відео з комп'ютера або імпортувати медіа файли з вбудованої бібліотеки. Основні настройки - це заміна фону, обробка тексту, додавання музики і зміна розміру відео (доступні формати 1: 1, 16: 9 і 9:16). Дуже мінімалістичний сервіс. 
 
Ціна: безкоштовно, тариф Basic від 4.99 $ в місяць, Plus від 7.99 $ в місяць. 
Мова англійська. 
Формати експорту: mp4.
 
Шаблони: є, майже всі шаблони горизонтальні 16: 9, але в налаштуваннях проекту можна змінити відео на вертикальне або квадратне для соцмереж. 
 
Аудіо: є бібліотека стокової музики. плюси: легко робити відео; вбудована бібліотека фото і відео; є готова музика; можна записати свій голос прямо в редакторі. мінуси: на безкоштовному тарифі можна зробити тільки 1 відео довжиною до 1 хвилини; занадто простий конструктор.  

Vizia

https://vizia.co/

Vizia - безкоштовний сервіс, в якому можна робити інтерактивні відео з опитуваннями і анкетуванням. Готове відео можна поставити на сайт за допомогою html-коду і збирати через нього контакти. Відео, зроблені на конструкторі, добре працюють на движку WordPress, магазинах Shopify, в конструкторі сайтів Weebly, соцмережі Tumblr і т.д. У відео можна додати 1 з 4 інтерактивних елементів: тест, опитування, питання, заклик до дії. Ще можна включити функцію «Gate video», тоді на початку відео глядачів попросять заповнити ім'я та e-mail. 
 
Ціна: безкоштовно. 
Мова англійська. 
Формати експорту: html-код. 
 
 Шаблони: немає.
 
Аудіо: немає і не можна завантажити. плюси: безкоштовний; можна робити інтерактивні відео і збирати через них заявки. мінуси: працює тільки з готовими відео, вже розміщеними в мережі; саме відео можна редагувати, є тільки 1 функція - додавання інтерактиву, відповідно, немає і шаблонів; не можна завантажити відео, як звичайний файл на комп'ютер, тільки код; пригальмовує, іноді доводиться перезавантажувати. 
 
https://wave.video/online-video-editor
 
Wave.video - це потужна платформа для відеомаркетінга, що дозволяє створювати, редагувати і публікувати відео в Інтернеті. Wave.video підійде для представників малого бізнесу, підприємців і блогерів, які хочуть зробити якісні промоційні ролики для своїх соціальних мереж. Ресурс містить 400 мільйонів стічних відео і зображень. Це найбільша бібліотека матеріалів серед інших онлайн-редакторів. 
Wave.video дозволяє завантажити відео безпосередньо на Facebook, YouTube, Twitter, Dropbox, Wistia, Vimeo або Google Drive. Більш того, він автоматично створює всю необхідну мета-інформацію і генерує html-код, куди входить текст заголовка і опису, а також кнопки із закликом до якого-небудь дії. 
 
Ціна: безкоштовно 5 відео із емблемою, тариф Creator від 20 $ в місяць
Мова англійська. 
Формати експорту: mp4.
 

 
Movavi Video Editor - популярний відео редактор, який при цьому є платним. Теоретично, є його демонстраційна версія, але вона працює всього 7 днів, а на виході у отриманих файлів - знак-рекламка.  
Мультимедійний комбайн: його спектр функцій неймовірно широкий. Додати / прибрати відео- або аудіо-доріжку, створити класне слайд-шоу з яскравими переходами, вирізати непотрібні кадри, додати субтитри, змінити швидкість відтворення кліпу, накласти професійні ефекти - все ці функції є в даній програмі. 
 
Ціна: безкоштовна обмежена версія, платна програма. 
Мова російська. 
Формати експорту: експорт в mp4, avi.
 
Шаблони: є, майже всі шаблони горизонтальні 16: 9, але в налаштуваннях проекту можна змінити відео на вертикальне або квадратне для соцмереж.  
 
#canva #crello #veed #animaker #vizia #movavi #wavevideo #flexclip #biteable #PowToon

YouTube канал про технології доповненої реальності в освіті. Welcome!!!

Приєднуйтесь на сервер "Фізика" на Discord: https://discord.com/invite/ZUxcC22 

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

 https://t.me/physicsks

Бережіть себе і родину!

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube.
Підписуйтесь на сторінку у fb. https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна! 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар