З ким співпрацює фізичний факультет?

  Співпраця фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна


Факультет та його підрозділи  
Підготовку студентів здійснюють 9 кафедр:
- кафедра астрономії та космічної інформатики,
- кафедра теоретичної фізики імені академіка І.М. Ліфшиця,
- кафедра експериментальної фізики,
- кафедра фізики низьких температур,
- кафедра фізики кристалів,
- кафедра загальної фізики,
- кафедра фізики твердого тіла, 
- кафедра вищої математики,
- кафедра фізичної оптики.


  Кожна кафедра має тісні зв'язки з тим або іншим науковим інститутом. Студенти кафедр вже на 3 курсі навчання мають можливість долучатися до наукової діяльності у наукових інститутах м. Харкова, і планувати свою співпрацю із закордонними організаціями при подальшому навчанні у магістратурі.

Детальніше про організації із якими співпрацює фізичний факультет (27 українських та закордонних установ).

   У тісній співдружності з Інститутом сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України на факультеті створено науково-навчальний центр «Функціональні матеріали», який бере участь у виконанні Державної програми «Наука в університетах».
 Факультет має тісни зв’язки з цілим рядом закордонних навчальних та наукових закладів, де є можливості для працевлаштування випускників. Серед наших закордонних партнерів є, зокрема,
науково-дослідний центр «Демокрітос» (м. Афіни, Греція), 
фізичний факультет Університету Ексетера (Англія), 
Інститут фізики Університету ім. Й.В. Гете (Франкфурт, Німеччина), 
Інститут фізики твердого тіла Університету Фрідріх Шиллер (м. Йєна, Німеччина), університети Дуйсбург-Ессена, Бохума та Мюнстера (Німеччина), 
Інститут металів у Дюссельдорфі (Німеччина), 
Інститут ім. Лейбніца (Росток, Німеччина), 
Інститут фізики Університету ім. П.Й. Шафарика (Кошице, Словаччина), 
Центр високих тисків Польської Академії наук, 
Інститут низьких температур та структурних досліджень Польської Академії наук (м. Вроцлав), 
Університет науки та технології (м. Краків, Польща), 
Bar-Ilan University (Ізраїль), 
університет Аріеля (м. Аріель, Ізраїль), 
Вища школа Франції Ecole Polytechniqe (Париж), 
Лабораторія приладобудування для астрофізичних досліджень (м. Медон, Франція), Массачусетський Інститут технології (США); 
Michigan State University (USA), 
University of Utah SaltLake City (USA), 
University of Texas at Austin (USA), 
фізичний факультет Університету провінції Нью-Брансуік (Секвілл, Канада)
McGill-університет (Канада), 
фізико-технічний ф-т Казахського національного університету ім. аль-Фарабі та інші. Показовим прикладом є те, що наші випускники працюють на Великому адронному колайдері в Європейському центрі ядерних досліджень, у Лос-Аламоській національній лабораторії Міністерства енергетики США.
Кафедра астрономії та космічної інформатики має широкі зв’язки з багатьма науковими установами України, США, Німеччини, Франції, Італії, Швеції, Фінляндії, Іспанії, Польщі, Чехії, Японії тощо. Астрономи співпрацюють з космічними агенціями України, США (NASA), Європи (ESA). Випускники кафедри працюють у наукових установах України, Казахстану, Грузії, Азербайджану, Узбекистану, Туркменістану, Монголії, В’єтнаму, Китаю, Бельгії, Франції, Німеччини, США, Японії та інших країн.

   Випускники фізичного факультету мають можливість працевлаштуватися за фахом у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна, інститутах Національної академії наук України (НАНУ) м. Харкова (Фізико-технічному інституті низьких температур (ФТІНТ) імені Б. І. Вєркіна, ННЦ “ Харківський фізико-технічний інститут ”, Інституті електрофізики і радіаційних технологій, НТК “ Інститут монокристалів ”, Інституті радіофізики і електроніки ім. В. Я. Усикова, Інституті радіоастрономії) та інших міст України, науково-виробничих підприємствах, об’єднаннях та фірмах; можуть працювати викладачами у вищих навчальних закладах м. Харкова та інших міст України.
Програма фізичного факультету зі співробітництва вищих навчальних закладів України з роботодавцями, яку було подано на конкурс «Куда пойти учиться, чтобы найти работу. Листинг вузовских программ: самые перспективные отрасли и профессии», увійшла до переліку найкращих освітніх програм університетів України (журнал «Фокус» №21 (333) від 24.05.2013 р.). 
Публікації у блозі:
Корисні посилання:

Немає коментарів:

Дописати коментар