Вступ 2020 ХНУ фізфак

ТОП 5 питань від абітурієнтів

ХНУ імені В.Н. Каразіна
Фізичний факультет

1. Який перелік конкурсних предметів для вступників на основі повної загальної середньої освіти у 2020 р.

Спеціальність
Перелік конкурсних предметів
Вага предметів сертифікату ЗНО
Вага атестату
Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі
Фізика та
астрономія
1. Українська мова та література
0,2
0,1
100
2. Математика
0,35
100
3. Фізика   або
3. Іноземна мова
0,35
100
  



2. Наскільки реально вступити на фізичний факультет на місця держзамовлення (бюджет)?

            У 2020 році ліцензований обсяг на спеціальність 104 - фізика та астрономія становить 125 місць (фізика), 20 місць (астрономія). Прохідний бал для вступу на місця держзамовлення (бюджет) у 2017 році на конкурсну пропозицію фізика становив 160 балів, конкурсну пропозицію астрономія - 160 балів, у 2018 році - 124 бали (фізика), 147 балів (астрономія). У 2019 р. максимальний обсяг держзамовлення складав: фізика - 26 місць (прохідний бал - 142), астрономія - 14 місць (прохідний бал - 153). У 2020 р. максимальний обсяг держзамовлення очікується таким: фізика - 35 місць, астрономія - 13 місць.


3.   Чи важко навчатися на фізичному факультеті? Чи вистачить моїх початкових знань?

На фізичному факультеті важко не навчатися. Студенти на 100% забезпечені всіма необхідними науковими та навчально-методичними матеріалами. Програма та графік навчального процесу є такими, що часу вистачить на все - на відвідування занять, самопідготовку, студентське дозвілля. Сприяє цьому раціонально спланована система навчання, яка дозволяє рівномірно розподілити навантаження.
Викладення навчального матеріалу починається з базових понять, основ і характеризується послідовністю й ретельністю, поступовим підвищенням рівня складності. Наприклад, один за одним вивчаються всі розділи фізики, починаючи з механіки Ньютона. Провідними лекторами й викладачами, кураторами академічних груп надаються консультації, створюються всі необхідні умови, щоб процес адаптації першокурсника до навчання в університеті пройшов без перешкоджань.

4. Чи надаються студентам з інших міст України місця в гуртожитку?


    Усім студентам фізичного факультету з інших міст України надаються місця в гуртожитку №2, який розташований на вул. Отакара Яроша та знаходиться неподалік від головного корпусу Університету (майдан Свободи, 4) і спорткомплексу Каразінський, де проходять навчальні заняття.




5. Які є можливості для реалізації творчого потенціалу студентів фізичного факультету?


Фізичний факультет відомий не тільки фундаментальною освітою, але й прекрасними традиціями. Наші студенти вміють плідно працювати та виборювати престижні призи та нагороди, але вони ще вміють цікаво проводити свій вільний час. З весни 2015 р. на базі фізичного факультету працює науково-популярний і просвітницький лекторій у рамках науково-просвітницького проекту Intellect Networking. Щорічно проводиться свято-ритуал Посвячення в студенти
Студенти завжди вдало беруть участь у конкурсі самодіяльної творчості для першокурсників Альма матер» і конкурсі Міс університет. Відомі колективи шоу-балету Контраст, фольклорного гурту Веснянки, КВК та клубу інтелектуальних ігор Фенікс завжди відкриті для студентства. Продовжується традиція літературно-гітарних вечорів, де учасники представляють свої нові вірші й пісні. Велика увага приділяється жанрам хорового та сольного співу, сучасним естрадним і спортивним танцям. Але вже багато років візитною карткою фізичного факультету є святкування Дня факультету, в рамках якого проходять прес-конференція викладачів зі студентами, факельна хода до джерела в Ботанічному саду та великий концерт гостей і господарів.
            Щодо спортивного життя, то фізичному факультету теж є чим пишатися. У рамках студентської спортивної олімпіади вже традиційним стає посідання призових місць у загальному рейтингу. Цьому сприяє наявність чудової спортивної бази. Тенісний клуб Унікорт містить 13 відкритих кортів із ґрунтовим і жорстким покриттям та розкішний тенісний палац, в якому розміщено корти та тренажерний зал. Студенти фізичного факультету мають можливість тренуватися у 15 спортивно-оздоровчих секціях навчально-спортивного комплексу Каразінський: баскетбол, волейбол, бокс, кікбоксінг, теніс, настільний теніс, фехтування, футбол, міні-футбол, легка атлетика, пауерліфтінг, фітнес, боротьба самбо, спортивне орієнтування, шахи. Заняття та тренування проводять висококваліфіковані викладачі. Команда спортсменів фізичного факультету вже багато років стає призером Спартакіади університету, і особливо приємно, що відбувається це не за рахунок якихось залучених легіонерів. Отже, можна сказати, що наші студенти - справжні представники Студентського Спорту.
Якщо з'явилися будь-які питання стосовно вступу до фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна (бакалаври або магістратура), приєднуйтесь до блогу, пишіть питання.
Ресурси "Підготовка до ЗНО"

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/
Поступайте навчатись до фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Немає коментарів:

Дописати коментар