Онлайн-інструменти для створення інтерактивних мап

Найкращі онлайн-інструменти для створення мап



Створення мап є ключовим навчальним заняттям, що допомагає учням розвинути географічну грамотність і вдосконалити навички просторового мислення. Це також підвищує їхню критичну обізнаність щодо ролі, яку відіграє географія в культурному, політичному та соціальному різноманітті, і допомагає їм зрозуміти свою позицію як активних учасників соціального конструювання цього різноманіття.

Окрім вивчення різних частин світу та навичок, необхідних для навігації в них, здатність створювати мапи, незалежно від того, наскільки простим чи складним є цей процес, також дає змогу учням розвинути детальне розуміння того, як географія завжди формувала і продовжує формувати світ. події, включаючи катастрофічні, такі як колоніалізм, війни та вторгнення.

Важлива навігаційна та географічна грамотність є наріжним каменем сучасного навчання. Це може допомогти підготувати добре поінформованих громадян, здатних вести переговори та вирішувати свої розбіжності мирним шляхом. Одним з важливих кроків на шляху до цієї мети є надання учням засобів для участі у змістовній географічній діяльності на уроках і поза ними. Створення мапи є одним із багатьох інших прикладів у цьому відношенні.


Є кілька інструментів, які студенти та викладачі можуть використовувати для створення інтерактивних мап.

Найкращі інструменти для створення мап.

1. Мy maps від Google Maps

Мy maps, безперечно, є одним із найкращих онлайн-картографів для студентів і викладачів. Він простий і легкий у використанні. Студенти можуть додавати точки або малювати фігури будь-де на карті. Вони також можуть шукати місця та одним клацанням додавати їх на свої карти або імпортувати дані з електронних таблиць для створення карт.


Щоб додати індивідуальний штрих до своїх карт, учні можуть додавати зображення та відео до будь-якого місця, а також вставляти значки та кольори. Мої карти підтримують режим співпраці, що дозволяє учням разом створювати та редагувати карти.



Посилання на ресурс: https://www.google.com/maps/about/mymaps/


2. Interactive Map Maker, від Visme

У Visme є чудовий генератор карт, який дозволяє студентам створювати власні інтерактивні карти. Студенти можуть почати з попередньо розробленого шаблону або створити свою карту з нуля. Visme пропонує величезну колекцію готових шаблонів карт, щоб підштовхнути студентів до творчості. Вони можуть просто вибрати шаблон, який їм подобається, і почати налаштовувати його так, як вони хочуть.


Посилання на ресурс: https://www.visme.co/map-generator/


Приклад створення мапи:
 

3. Mapme

Mapme — ще один чудовий інструмент для створення власних інтерактивних карт у школах. Його конструктор карт простий і легкий у використанні та не вимагає жодних знань кодування. Mapme пропонує широкий вибір функцій налаштування, включаючи численні стилі, макети та кольори. Студенти можуть створювати власні маркери на карті або завантажувати власні. Вони також можуть вставляти різні типи медіа на свої карти, наприклад відео, аудіо, фотографії, документи тощо.

Інші цікаві функції, надані Mapme, включають можливість створювати фігури для виділення важливих місць на карті, малювати лінії для показу маршрутів, виділяти будівлі в 3D, імпортувати розташування з електронних таблиць або форм Google, отримувати доступ до аналітичних звітів для відстеження ефективності своєї карти, і багато іншого. Коли ваша інтерактивна карта буде готова, ви можете поділитися нею з іншими на веб-сайтах соціальних мереж або опублікувати на вашій онлайн-платформі.

Посилання на ресурс: https://mapme.com/



4. ZeeMaps

ZeeMaps — це онлайн-ресурс, за допомогою якого можна створювати власні та інтерактивні карти. Деякі з функцій, які він пропонує, включають накладення трафіку Google у режимі реального часу, можливість вставляти різні медіа-матеріали на ваші карти (наприклад, відео, фото та аудіо), планувальник подорожей, редагування сіток, відображення списку записів, які можна натиснути, ліворуч або праворуч від вашої карти, функція географічного пошуку, кольорове кодування регіонів і областей, додавання користувацьких полів для пошуку для записів на карті, використання власних зображень для налаштування значків маркерів та багато іншого.


ZeeMaps пропонує різні типи підписки: безкоштовну базову версію, яка має надзвичайно обмежені можливості (наприклад, підтримує створення лише 5 карт і 100 переглядів/карт за весь час). Преміум-версії пропонують більше можливостей.

Посилання на ресурс: https://www.zeemaps.com/

Корисні публікації:

Календарне планування з географії на 2022-2023 навчальний рік






Слава Україні!

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар