"Видатні місця України"

Дидактична гра "Видатні місця України"




101 картка на 26 аркушах (цифровий варіант), де з однієї сторони – фото видатних місць України (природні, архітектурні), з іншої – назва, розташування на карті та координати місця (PDF).

Вартість 60 грн. Пишіть inpakhomova@ukr.net

“Чудеса України - координати”

Настільна гра.

Мета гри: познайомиться із історичними пам’ятниками архітектури, природними унікальними місцями на території України. Орієнтуватися у розташуванні цих місць на мапі України.


Склад гри: 101 двостороння картка (на одній стороні фотографія визначного місця, на іншому боці – мапа України і позначка із розташуванням місця на мапі, назва місця, область, у якій це місце знаходиться, географічні координати місця); ключова картка із зображенням 4 напрямків світу (північ, південь, схід, захід), правила гри.


Правила гри.

Кількість учасників у групі: від 2 до 6.


Варіант 1.

Усі картки розташовано посередині стола фотографіями догори. Кожен гравець по черзі тягне картку і, не перегортаючи її, відповідає на питання:

1. Назва місця.

2. Область, де знаходиться місце, яке зображене на фотографії.

3. Географічні координати місця.

За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. Можлива допомога з боку учасників команди (в такому разі бал зараховується гравцю, який дав правильну відповідь).

Бали можна рахувати будь-якими однаковими предметами (наприклад монетками).

Перемагає той, хто отримав найбільшу кількість балів.


Варіант 2.

Колода карток знаходиться посередині стола фотографіями догори. Перший гравець витягує дві картки, називає що зображено на фотографіях і розташовує дві карти відносно сторін світу (що південніше, що північніше, або східніше-західніше). При правильному відносному розташуванні карток, гравець забирає картки. Правильна відповідь перевіряється миттєво при розвороті цих двох карток.

Бали розраховуються по кількості отриманих карток.


Наприклад: 2 картки (Почаївська лавра і Держпром).

Розташовуємо картки (схід-захід), в цьому випадку ці місця мають однакову широту. 

Перевіряємо. 

Отримаємо бали (картки).

Беремо наступні дві картки.

Наприклад: Будинок із химерами і Ластівчине гніздо.

Розташовуємо картки відносно півночі та півдня.


Варіант 3.


Додатково потрібна мапа України (паперовий варіант, або на смарт-дошці).

Гравець тягне картку. Називає місце і розташовує магніт на мапі України у потрібному місці. Миттєво перевіряється відповідь. Картка забирається при правильній відповіді.

Рахуються картки наприкінці гри.

Для біль дієвого ходу гри, пропонується презентація із фотографіями визначних місць України. Перед початком гри, познайомитись із місцями по презентації.



Варіант 4.


Посередині столу знаходиться колода карток фотографіями догори. Перша початкова картка витягується із колоди і розташовується у центрі. 

Наприклад, це Будинок із химерами.

Гравець тягне наступну картку. Називає, що зображено на фотографії, потім розташовує цю картку, відносно першої (початкової), яка вже є на столі. Розташування картки може мати тільки чотири напрямки (північ, південь, захід, схід). Гравець може обрати більш зручний для нього напрямок (або схід-захід, або північ-південь). Гравцю потрібно зорієнтуватися у географічних координатах місця, що зображено на фотографії і розташувати на парті у правильний позиції. 

Наприклад:

Перша картка –Будинок із химерами. Друга – Вилкове. Вилкове очевидно південніше, ніж Будинок із химерами. Розташовуємо у південному напрямку відносно Будинку із химерами. Третя – Чернівецький університет. Розташовуємо між Будинком із химерами та містом Вилкове. І так далі. Можна орієнтуватися і у горизонтальному напрямку (східніше, західніше).



Ідеї використання гри «Чудеса України - координати».

1. Інтелектуальні ігри (один із раундів).

2. Уроки патріотичності (класні години).

3. Уроки географії.

4. Літній табір.

5. Початкова школа («Я у світі»).

6. Проектна діяльність («Створити екскурсійний маршрут».)



Слава Україні!

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар