"Наукові зустрічі КФК"

 Нанокристали:  методи росту та застосування



Нанодротини — наноструктури з характерним поперечним розміром до 10 нанометрів і довжиною, що набагато перевищує поперечний розмір.

Оксид цинку є прямозонним напівпровідником з шириною забороненої зони 3,36 еВ. Природне легування киснем робить його напівпровідником n-типу. При нагріванні речовина змінює колір: білий при кімнатній температурі, оксид цинку стає жовтим. Пояснюється це зменшенням ширини забороненої зони і зміщенням краю в спектрі поглинання з УФ-області в синю сторону.



Одними з найбільш перспективних джерел відновлюваної енергії на мікро- і нанорівні є п'єзоелектричні наногенератор, що перетворюють енергію механічної вібрації в імпульси електричного струму. Використання одновимірних наноструктур в якості активної частини дозволяє збільшувати вихідний сигнал за рахунок їх паралельного включення між електродами, а також зменшувати масогабаритні характеристики приладу. Оксид цинку, який є п'єзоелектричним матеріалом, володіє великим значенням пьезокоеффіціентов в напрямку осі шостого порядку, а також невисокою діелектричної проникністю, що дозволяє використовувати його на високих і надвисоких частотах.

Детальніше:


Наука була, є і буде. Запрошуємо до співпраці! Обирай, де найзручніше! Кафедра фізики кристалів започаткувала: перший сервер "ФІЗИКА" на Discord: https://discord.com/invite/ZUxcC22 telegram:https://t.me/physicsks сторінку на блозі "Фізика ЗНО" https://educationpakhomova.blogspot.com fb: "ФіЗиКа ЗНО" https://bit.ly/2L0sJ97 Детальніше за посиланням: https://bit.ly/37ZbBcT Запрошуємо усіх бажаючих зареєструватись у гугл формі https://forms.gle/7uH2wfAWWvwfLKWT6 для того, щоб ми могли запросити вас на: дні відкритих дверей (фізичні експерименти, мікросвіт у електронному мікроскопі); вебінари, присвячені сучасним науковим дослідженням; безкоштовний дистанційний курс "Підготовка до ЗНО з фізики"; екскурсія до астрономічної обсерваторії; екскурсія до музею астрономії; екскурсія до НТК "Інститут монокристалів" НАН України; онлайн-зустрічі із викладачами фізичного факультету; написання робіт МАН (фізика, астрономія); конференції молодих науковців із участю школярів і багато новин. Бажаємо здійснення мрій! #kfk #Karazin #Physics #univer #nanotechnology 

Немає коментарів:

Дописати коментар