Лабораторія віртуальної реальності. Освітні тренди.

 Види теплопередачі: теплопровідність, конвекція, випромінювання


Теплопровідність

Теплопровідність - це спосіб передачі тепла.

Явище теплопровідності полягає в тому, що кінетична енергія атомів й молекул, яка визначає температуру тіла, передається атомам і молекулам у тих областях тіла, де температура нижча.
З поняттям теплопровідності досить просто познайомитися при звичайному приготуванні їжі на кухні. Поставте на плиту і нагрівайте чавунну і мідну сковорідки, а потім вимкніть конфорки. Чавунна сковорода буде остигати значно довше мідної, тому що теплопровідність чавуну в 5-8 разів нижче, ніж у міді. Тобто, чим нижче теплопровідність, тим довше матеріал утримує тепло.
Найбільшу теплопровідність мають речовини, в яких тепло переноситься вільними електронами, що зумовлено їхньою малою масою. Саме тому теплопровідність металів зазвичай висока. В нагрітій області речовини є більше електронів із високою енергією, вони легко мігрують в холодніші області, й втрачають там енергію, розсіюючись на коливаннях кристалічної ґратки.




Конвекція



Конвекція — явище перенесення тепла в рідинах, газах або сипких середовищах потоками самої речовини. Де краще розташовувати батареї опалення? Чому?

Випромінювання 



Внаслідок того, що відбувається тепловий рух молекул, всі тіла випромінюють енергію в вигляді хвилі, або потоку "частинок" енергії - фотонів. Чим вища температура тіла, тим більше енергії воно випромінює. Якусь її частину ми бачимо в вигляді світла, але більша її частина сприймається, як теплові промені, температура тіл, на які вони потрапляють, зростає, отже вони отримують енергію. Саме так Земля отримує енергію від Сонця. 

Завдяки ґаджетам віртуальної реальності процес навчання може вийти на новий рівень. Вивчати анатомію людини, рух космічних тіл, побудову геометричних фігур, структуру атомів та молекул значно простіше, коли є змога оглянути предмети зі всіх боків. Зазирнути у мікро- або макросвіти!

 Майбутнє вже прийшло! 

Як користуватися окулярами віртуальної реальності?

https://bit.ly/35j4NFc

#віртуальна_реальність #імерсивні_технології #інновації #STEAM #VR



Немає коментарів:

Дописати коментар