Борис Гриньов


Фізика, мистецтво і лірика.

Завідувач кафедри фізики кристалів фізичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна Гриньов Борис Вікторович організував у далекому 2001 році можливість тісної співпраці кафедри фізики кристалів і Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України.
Власний сайт Бориса Гриньова за посиланням.

 

Співпраця з Інститутом відкриває нові обрії для студентів кафедри: проходження практик у лабораторіях інституту, виконання експериментів на сучасному обладнанні, опанування нових методик і зростання, як молодого науковця. Результатом такої співпраці є захищені дисертації і підписані контракти у різних країнах світу: Італія, Німеччина, Франція тощо.

Захист магістерських робіт 2020

Наукова діяльність.
З 2003 року під керівництвом Б.В.Гриньова винайдена низка нових сцинтиляційних матеріалів, які можуть знайти своє застосування при проведенні нових експериментів з фізики високих енергій.
Розроблена унікальна технологія вирощування, завдяки якій отримані оптично однорідні монокристали  з рекордними параметрами світловиходу (12-16 ф/МеВ) для електромагнітних колориметрів нового покоління, що використовуються у суперколайдері LHC, CERN (Швейцарія).
Борис Гриньов входить до 30 найбільш цитованих вчених України.



 Scopus

Мистецтво.
Невтомна енергія Бориса Гриньова спрямована на безліч проєктів у науці, але є і декілька ліричних проєктів у талановитого науковця і керівника.
Багато життєвих сил віднімає колекціонування українського мистецтва другої половини XX  - першої третини XXI століть.
«Нашу колекцію ми будуємо як дім, цеглина за цеглиною створюємо цілісний комплекс, що міг би відобразити конкретні напрямки, періоди і художні течії в мистецтві країни. Від шістдесятників крізь дев'яності і до сьогодні ми прагнемо показати, як поступово виникають та змінюють одна одну епохи». Борис Гриньов

Лірика.
Ліричні збірки Бориса Гриньова:

"Разговор"

"Чарівник"
"В поисках красоты"


На YouTube каналі Борис Гриньов можна познайомитися із проєктами "Відчуй простір", "Все трапляється", "Летіти до тебе".

Багатогранність, невтомна енергія, працьовитість та підкорення нових обріїв виділяють Бориса Гриньова серед пересічних громадян України.

Борис Гриньов:

ЗА ОБРІЙ
Постійно бажання
За обрій зайти,
Щось невідоме
Для себе знайти.
В пошуках цих
І проводяться дні,
Буває - складні,
А бувають чудні.
28.03.2020.

Спостерігаючи за життєвим шляхом Бориса Гриньова, отримуєш багато нових ідей. І розумієш, що все можливо "Превращаются толстые глыбы в простые озера воды".

 

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар