Музей Галілео - віртуальний тур

Музей Галілео


«І все-таки вона крутиться!»  





Понад чотириста років тому італійський астроном Галілео Галілей (1564—1642) довів правильність твердження Миколи Коперника (1473—1543) про те, що Земля рухається навколо Сонця. За цю ідею інквізитори (церковні вистежувачі) схопили його і на суді під страхом смерті змусили відректися від неї. Та, вийшовши із судової зали, за народними переказами, Галілей вигукнув: «А все-таки вона крутиться!».



Музей, присвячений пам'яті великому бунтарю свого часу - фізику Галілео Галілею. У його кімнатах можна відшукати не тільки предмети, створені або пов'язані з життям вченого, але це так само науковий музей, в якому ви зможете простежити шлях розвитку тих чи інших звичних для нас речей. Це цілий атракціон, який знаходиться в палаці XII століття.





Музей Галілео (раніше Музей історії науки, а потім Інститут та Музей історії науки) у Флоренції розташований на площі Пьяцца-деі-Джудічі, просто за площею Уффіці, у палаці Кастеллані

Віртуальний тур 17 кімнатами музею за посиланням
https://catalogue.museogalileo.it/index/IndexObjectsByRoom.html



Кімната інтерактивних експонатів за посиланням.



Панорама музею за посиланням.


ВИНАХІДНИЦЬКИЙ ГЕНІЙ ГАЛІЛЕЯ

Укладач та комп'ютерний набір Г. В. Прохорова

Редактор Н. О. Стрілець

Дизайн Г. В. Прохорова

Виставку підготовлено у 2021 р.

Віртуальний ресурс присвячений засновнику експериментальної фізики, механіки, астроному, винахіднику Галілео Галілею. Він пристрасно намагався досягти істини, незважаючи на переслідування інквізиції, зазирнув у недосяжні куточки космосу, зробивши небо ближчим до людей.
Автором було зроблена спроба акумулювання в одному ресурсі як біографічні дані, творчий шлях ученого, так і розповідь про старовинні вимірювальні прилади та пристрої авторства Галілея, за допомогою яких було зроблено велику кількість наукових відкриттів в області фізики, хімії і астрономії.
Матеріли проекту можуть зацікавити викладачів, студентів, школярів, а також тих, хто цікавиться історією науки, винаходів, біографіями видатних вчених.



Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!

Немає коментарів:

Дописати коментар