"День Гідності та Свободи "

Матеріали до уроку "День Гідності та Свободи "


1) Що ви знаєте про День Гідності та Свободи?
ТЕСТ
http://bit.ly/2rPsWT3
2)  Розроблено плакати до Дня Гідності і Свободи. Свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Завантажуй безкоштовно за посиланням:
https://vseosvita.ua/library/den-gidnosti-ta-svobodi-plakati-178881.html

3) Презентація з ребусами. Створено ребуси слів: гідність, свобода, Україна, моральність, чесність, порядність, достойність. Матеріал може бути використаний для проведення уроку за темою "День Гідності та Свободи ".
Завантажуй безкоштовно за посиланням
https://vseosvita.ua/library/prezentacia-rebusi-do-dna-gidnosti-i-svobodi-ukraini-180271.html

4) Розроблено шаблон листівки "З днем Гідності і Свободи". Завдання: придумати привітання до свята і підписати листівку. Провести конкурс на найкраще привітання до Дня Гідності і Свободи. Наприклад: "Шановні українці! 21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Українці, як свідчать героїчні сторінки історії, ніколи не змиряться з несправедливістю, беззаконням і приниженням людської гідності, бо вони свято бережуть традиції визвольної боротьби волелюбних предків."
Завантажуй безкоштовно за посиланням
https://vseosvita.ua/library/listivka-z-dnem-gidnosti-i-svobodi-sablon-181247.html
Чорно-білий варіант можна роздрукувати на кольоровому папері:
https://vseosvita.ua/library/listivka-z-dnem-gidnosti-i-svobodi-sablon-corno-bilij-182052.html
 
5) Путівник до Дня Гідності 2019 (від EdCamp) – спеціальний «робочий зшиток» для учасниць і учасників (файл у прилозі до листа а також доступна для завантаження за посиланням:
http://bit.ly/bookgdignityukraine2019

6) Пазл “Об’єднай Україну!” Пазл складається з 25 адміністративних територій України з позначками місцерозташування обласних центрів та з основними річками, а також містяться герби.

Замовляйте електронні версії дидактичних ігор: inpakhomova@ukr.net



7) Дидактичні картки: "Найвідоміші українці".
Картки містять 108 найвідоміших особистостей української історії: гетьмани і політичні діячі, художники й композитори, актори й режисери, письменники й науковці, спортсмени й релігійні діячі. На картці розташована коротка інформація про видатного українця і внизу – його ім’я. Доцільно використовувати в ігровій формі як у виховній, так і в позакласній роботі з учням.
Замовляйте електронні версії дидактичних ігор: inpakhomova@ukr.net


8) Ігрові картки: "Визначні місця України".
101 картка на 26 аркушах, де з однієї сторони – фото видатних місць України (природні, архітектурні), з іншої – назва, розташування на карті та координати місця (PDF)
У захопливому ігровому форматі можна познайомити з історичними пам’ятниками архітектури, природними унікальними місцями на території України, навчити орієнтуватися у розташуванні цих місць на мапі України; розвивати життєві компетентності, зв’язне мовлення та ін.
Презентація у вільному доступі.



Усі деталі: тут.
Замовляйте електронні версії дидактичних ігор: inpakhomova@ukr.net

Заняття було проведено на кафедрі фізики кристалів ХНУ імені В.Н. Каразіна у рамках роботи STEM-клубу "Наука навколо нас".
Ідея: центр ваги знаходиться нижче точки опори. За відхилення тіла з положення рівноваги виникне пара сил, що знову поверне його в початкове положення. Таку рівновагу на­зивають стійкою. Це буде лише тоді, коли центр ваги тіла лежить нижче опори і займає найниж­че з можливих положень.




Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/
Запрошуємо навчатися на фізичному факультеті!

Немає коментарів:

Дописати коментар