Random Acts of Kindness Day

День спонтанного прояву доброти (ідеї +подарунки)


Дякую! 

Щороку 17 лютого відзначається День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Попри те, що свято досить молоде, з кожним роком його популярність в суспільстві зростає. Його можуть відзначати як окремі люди, так цілі організації, які заохочують прояви доброти та милосердя у суспільстві. Випадкові прояви милосердя надихають людей.

Інформація щодо запровадження свята досить стисла. Вважається, що День доброти було започатковано у 1995 році в американському містечку Денвері (штат Колорадо). А згодом, в 2004 році свято вперше відзначили вже в Океанії – у Новій Зеландії.

Ідея цього свята полягає в тому, щоб зробити світ кращим, поширивши трохи світла навколо. Підніміть настрій іншої людини своїми словами, зробіть компліменти за зовнішній вигляд – усі ці речі можуть допомогти по-справжньому допомогти тим, у кого поганий день.


  • Наші вчинки доброти розповсюджуються подібно до кілець у воді. У фільмі «Заплати іншому» один з учнів доходить до висновку: якщо здійснити три добрих вчинки спонтанно обраним людям, а потім попросити їх тричі допомогти іншим, то через 21 крок кожна людина на планеті отримає допомогу.

Святкування Дня Спонтанного Прояву Доброти може бути цікавим і приємним способом підняття настрою та роботи над створенням позитивної атмосфери. Ось кілька ідей для святкування цього дня:

  1. Добрі вчинки: Спробуйте здійснити декілька спонтанних добрих вчинків. Наприклад, допоможіть чоловікові з переноскою, даруйте кому-то каву чи посміхайтеся незнайомцям.

  2. Подяка: Виразіть вдячність тим, хто робить щось добре. Напишіть невеличкі записки подяки або скажіть слова вдячності тим, кого ви ціните.

  3. Добрі слова: Обирайтеся навколо з друзями або рідними та обговорюйте ті моменти, коли ви відчули себе особливо щасливими чи вдячними за безпристрасні вчинки доброти.

  4. Спільнота: Організуйте або приєднайтеся до заходів для волонтерства чи благодійних акцій. Разом із іншими людьми ви зможете вплинути на оточуючих.

  5. Поширення позитиву: Використовуйте соціальні мережі, щоб поділитися позитивними історіями та надихнути інших людей до вчинків доброти.

  6. День спонтанних подарунків: Даруйте невеличкі подарунки або приємні сюрпризи своїм друзям, рідним чи колегам без попередження.

  7. Знайомства: Спробуйте знайомитися з новими людьми і діліться своєю позитивною енергією. Розпочинайте спілкування, приєднуючись до груп або заходів, де можна знайти спільні інтереси.

Привітання з днем доброти


  1. **"Нехай цей День Доброти приносить вам радість і величезну порцію позитиву! Бажаю вам зустрічей з доброзичливістю і спонтанними моментами щастя!"

  2. **"Вітаємо з Днем Доброти! Нехай ваше серце буде відкритим для благополуччя, а ви зустрічатимете лише радісні та добрі миті у своєму житті."

  3. **"Щасливого Дня Доброти! Нехай ваші дії сьогодні викличуть посмішки та навіть більше доброти у навколишніх. Спільно ми можемо зробити світ кращим!"

  4. **"Сьогодні - ваш день! День Доброти призначений для людей, які роблять світ навколо себе яскравішим і щасливішим. Бажаємо вам тепла, ласки та вдячних усмішок."

  5. "З Днем Доброти! Нехай кожен ваш вчинок приносить вам радість, а ви отримуєте подвійну порцію доброти від тих, кому ви подаруєте своє серце та увагу."

Подарунки:


Роздрукуйте картки і проведіть "Марафон добрих справ у класі"

1. Картки до дня доброти

Переглянути:

Завантажити: тут.

Доброта – це дар, який породжує радість, щастя та любов. Додайте кілька з цих ідей у ​​свою щоденну рутину, і ви будете поширювати позитивну енергію ланцюжком любові. 

2. Вислови відомих людей про доброту (плакати).

Представлено 7 плакатів "Вислови відомих людей про доброту ". Раз добром нагріте серце — вік не прохолоне. (Шевченко Т.) У внутрішньому світі людини доброта – це сонце. (Гюго В.) Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий. (Марк Твен) Скільки в людині доброти – стільки в ній і життя. (Емерсон У.) Доброта — риса, надлишок якої не шкодить. (Голсуорсі Д.) Коли ми щасливі, ми завжди добрі. Але коли ми добрі, ми не завжди щасливі. (Уайльд О.)
Завантажити безкоштовно:
https://vseosvita.ua/library/vislovi-vidomih-ludej-pro-dobrotu-plakati-182070.html




3.  Два плакати до дня добрих справ.

Розроблено до Всесвітнього дня добрих справ 2 плакати «Від щирого серця даруємо доброту!» та "Добро починається з тебе". Вони можуть бути використані для проведення дебатного клубу або при написанні твору. Нових ідей і маленьких добрих справ!
Завантажити безкоштовно:
https://vseosvita.ua/library/2-plakati-do-dna-dobrih-sprav-179458.html


Додаткові корисні ресурси:


Дякую за коментар і вподобайку!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

Немає коментарів:

Дописати коментар