Безкоштовні матеріали до дня читання вголос

 Всесвітній день читання вголос: дидактичні матеріали



Сучасні технології штучного інтелекту (ШІ) здатні вражати своєю творчістю та здатністю реалізації ідей. Однією із найбільш вражаючих розробок є DALLI-3, система глибокого навчання, яка генерує  зображення. Сьогодні ми наведемо приклади кілька прикладів візуальних творінь DALLI-3, які присвячені Всесвітньому дню читання вголос.

Завдання на розчитування для 1 класу

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям оригінальні завдання для розчитування для першокласників, які допоможуть навчити дитину читати склади, слова, речення.

Над формуванням навичок читання необхідно працювати як в класі, так і вдома, адже розчитування передбачає роботу над підвищенням темпу, виразності, усвідомлення змісту прочитаного.

Виконання яскравих та цікавих завдань розвиватиме швидкість зорового сприймання букв та слів і підвищуватиме техніку читання учнів.

Також робота над завданнями сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме уяву та увагу, образне та просторове мислення.

Атракціони: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Виконання завдання сприятиме формуванню читацької компетентності дитини, розвиватиме техніку читання, увагу.

Завдання

Завдання складаю і вправно читаю слова з літерою «Л». Це завдання сприятиме розвитку мотивації дітей до читання, залучення їх до читацької діяльності. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься регулювати дихання, силу голосу і темп мовлення у процесі читання скоромовки, а також розвиватиме уяву та фантазію.

завдання

Павучок: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок читання та письма. На сторінці подано таблицю, яку дитині пропонується заповнити, написавши в комірках утворені склади. Утворені склади дитина має прочитати. Виконання завдання сприятиме формуванню читацької компетентності дитини, розвиватиме техніку її читання, увагу.

Завдання

Будівництво: вправи для розчитування. Завдання, що спонукатиме досліджувати рідну мову, складається з кількох частин. У першій дитині пропонується за зразком утворити, написати та прочитати склади. У другій треба, скориставшись методом підбору, додати літеру, щоб утворилися слова. У третій дитина має знайти цеглинки з однаковими складами і з'єднати їх.

Завдання

Динозавр: малюємо по клітинках і швидко читаємо. Це завдання спрямоване на формування математичної та читацької компетентностей, уміння рухатися за визначеним маршрутом, орієнтуючись на слухове або ж зорове сприйняття інформації, удосконалення навичок читання.

завдання 

Зимові ворожіння: вправа на розчитування. Це завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Дитині пропонується прочитати склади, написані на зображеннях новорічних іграшок, скласти зі складів слова й написати їх, а потім серед літер філворду знайти слова-побажання й обвести їх.

завдання

Попелюшка: вправи на розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Виконання завдання сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме зв’язне мовлення та увагу. За бажанням можна намалювати ілюстрацію до казки «Попелюшка».

Завдання

Гра «Класики»: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок читання. На сторінці зображено різні форми проведення дитячої гри «Класики», де замість цифр використано склади. Грати в цю гру можна за допомогою пальчиків, перестрибуючи з комірки в комірку.

 Завдання 

Літери-танцівниці: вправи на розчитуванняЗавдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. На сторінці зображено пари літер, повернені в різні сторони. Дитині треба впізнати літери й назвати кожну з них. Виконання завдання сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме увагу.

Завдання

Хто першим дійде до фінішу? Це завдання спрямоване на збагачення словникового запасу. Дітям потрібно підготувати гральний кубик і фішки, уважно прочитати правила та пограти в гру-блукалку. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме мовленнєві навички, кмітливість, уміння взаємодіяти з іншими.

завдання

«Звукова» піраміда: вивчаємо звук [дж], буквосполучення «дж». Це завдання сприятиме формуванню мовленнєвої компетентності, розвитку вміння будувати звукову модель слів. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме фонематичний слух, уміння аналізувати звуковий склад слова, тренуватиме аналітичне мислення, увагу та спостережливість.

завдання

Уважний читач: усвідомлене читання. Це завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. На сторінці подано два речення й окремо запитання до кожного з них. Дитині пропонується прочитати по черзі речення й відповісти на запитання, позначивши правильні відповіді.

завдання

Усі завдання: тут


Вправи для розвитку техніки читання


Джерело: https://osvita.ua/

🖼️ Розтяжка до Всесвітнього дня читання вголос
"ЧИТАЙ!".
🔰 Завантаження з екрана
🌐 Поширення через репост або вкажіть автора
©️ Лілія Меленчук

Виставка до Всесвітнього дня читання вголос (завантажити)

Розтяжка-напис «Читаємо українською» (завантажити)


Тексти для читання, цікаві завдання, презентації

✔ Цікаві казки та оповідання для читання вголос. 2-4 клас (завантажити

✔ Тексти для читання вголос. 2-4 клас (завантажити

✔ Презентація «Всесвітній день читання вголос» (завантажити

✔ Читайлик. Всесвітній день читання вголос. Цікаві факти (завантажити)

✔ "Читаємо вголос залюбки" (до Всесвітнього дня читання вголос) (завантажити

✔ Дипломи для читачів (завантажити)

✔ Нагороди до Всесвітнього дня читання (завантажити


Корисні матеріали:

Психологи пояснили, як читання вголос допомагає покращує запам’ятовування

✔ Сертифікат «Суперчитач/Суперчитачка»

✔ Мільйон казок: гра-вікторина до Всесвітнього дня читання вголос

✔ Інтерактивна жартівлива вікторина «Студія казкарів»

✔ Гра-вікторина до Всесвітнього дня читання вголос

✔ Вікторина для знавців казкових персонажів

✔ Гра «Так чи ні?» з Лего

✔ Вікторина «Загадкова мандрівка казками»

✔ Вікторина «Потяг казкарів»

✔ Зашифровані прислів’я про книгу

✔ Деформовані прислів’я про книгу

✔ Асоціативний кущ «Книга»

✔ Дидактичний матеріал «Правила поводження з книгою»

✔ Вікторина «Що ми знаємо про книги?» з Лего

✔ Загадки про книгу

✔ Кросворд в загадках «Книга — джерело знань»

✔ Крилаті вислови про книгу

✔ Казки народів світу

✔ Повчальні казки В.Сухомлинського

✔ Казки для читання для школярів

✔ 100 матеріалів для читання до Всесвітнього дня читання вголос

Удосконалення техніки читання на уроках мови


Підписуйтесь!
Дякую за коментар і вподобайку!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 



Немає коментарів:

Дописати коментар