Штучний інтелект (AI) у навчанні: DeepAI, Paintbytext, Bedtimestory, MakeMyTale, ChatGPT

Онлайн-ресурси зі штучним інтелектом для педагогів


У сучасному світі Штучний Інтелект (ШІ) вже давно не є чимось незвичним. Він успішно використовується в різних сферах життя, включаючи освіту. Навчальний процес не є виключенням і з появою нових сервісів на основі ШІ став більш доступним та ефективним.

1. Чат «На Урок»: 

спілкування із видатними постатями минулого

https://naurok.com.ua/chat

Подорожуйте в минуле та спілкуйтесь із відомими історичними постатями, які змінювали Україну та світ. Письменники, державотворці, науковці, винахідники, митці – величні постаті стають ближчими завдяки чату зі штучним інтелектом.

Та зауважте, що досить часто факти, які пропонує штучний інтелект, необхідно перевіряти, оскільки вони можуть містити неточності.





2. DeepAI 




Сервіс, який пропонує інструменти для творчості на заняттях. За допомогою цього сервісу можна з легкістю генерувати картинки за текстовими запитами, що дозволяє вчителю створювати цікаві завдання та розширювати можливості учнів.



3. Paintbytext 



чат «Картина за текстом» допоможе створювати матеріали для презентацій за письмовими інструкціями за допомогою ШІ. За допомогою цього сервісу ви зможете редагувати свої фотографії та створювати ілюстрації для своїх презентацій. 

4. Bedtimestory 



ШІ для створення історій, які можна читати дітям перед сном. Використовуючи цей сервіс, ви зможете створити унікальну історію про учнів або свою дитину, обравши жанр та художній стиль. Потрібна реєстрація і поки українська мова не підтримується цим сервісом.


5. Talk to Books 



Нейромережа, яка відповідає на запитання цитатами з книг. Хоча цей сервіс ще не розпізнає питання українською мовою, його можна застосовувати на уроках англійської мови, особливо коли йдеться про відповіді на абстрактні запитання.

6. MakeMyTale 



Інноваційна платформа, що дозволяє створювати унікальні історії за допомогою ШІ. Вчителі можуть використовувати цей сервіс для створення цікавих завдань. Оберіть тему, жанр, персонажів, а нейромережа створить казку з ілюстраціями. Є безоплатний (5 історій) і платний тариф.

Наприклад:



7. ChatGPT 



Генератор текстового контенту, який може створити будь-який текст, який ви запросите. Ви можете скласти вправу для уроків або запитати про будь-яку тему, і ChatGPT надасть вам необхідну інформацію. Він також може допомогти вам знайти потрібну інформацію для роботи над проектом або виконання завдання.

8. Scribble Diffusion

https://scribblediffusion.com/

Одним з цікавих застосувань нейромереж є перетворення шаблону зображення на якісну ілюстрацію. Один зі способів цього перетворення - Scribble Diffusion, який використовує глибинні нейронні мережі для створення ілюстрацій з вхідних зображень.

Scribble Diffusion починається з того, що користувач створює на вхідному зображенні декілька малюнків від руки. Ці малюнки, відомі як скетчі, вказують на основні елементи зображення, такі як контури та деталі. Далі нейромережа використовує ці скетчі, щоб створити нове зображення, яке наближається до ілюстрації.



Підтримати можна коментарем або переводом на номер картки: 5355 5712 8132 2123

Бережіть себе і родину! 

Все буде Україна!

Приєднуйтесь!

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 


Немає коментарів:

Дописати коментар