20 освітніх онлайн-платформ для дистанційного навчання

 Освітні онлайн-платформи для дистанційного навчання школярів


 

1. EdEra 

Проєкт, який створює безкоштовні онлайн-курси (зараз близько 50) та освітній контент широкого спектра з використанням IT (історія, математика, права людини, англійська мова, біологія)



Cтудія онлайн-освіти. 


2. iLearn


iLearn – це безкоштовна гейміфікована платформа з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами для всіх, хто бажає навчатися та успішно скласти ЗНО (Зовнішнє Незалежне Оцінювання).



3. Khan Academy


Khan Academy (Академія Хана) здійснює важливу місію. Некомерційна організація, яка намагається зробити освіту кращою, надаючи через інтернет безкоштовні та якісні знання всім.
 
 
 
STEM-лабораторія МАНЛаб пропонує дистанційну й очну фахову методичну і технологічну допомогу в організації STEM-навчання учнівської молоді України. STEM-лабораторія МАНЛаб спеціалізується на здійсненні досліджень у галузі природничих дисциплін: фізика, хімія, біологія, географія, астрономія, екологія, мінералогія. 
 

5. Learning.ua

Learning.ua — це перша освітня платформа, де процес навчання відбувається за сценарієм дітей, а результат перевершує сподівання батьків (платна).




6. МійКлас

Українська електронна освітня система «МійКлас» — це ресурс для шкіл, що економить час вчителю та робить навчання школярів більш цікавим (платна, є безкоштовні опції).



7. Mozaik education

https://ua.mozaweb.com/

Навчайтеся за електронними підручниками з інтерактивними 3D-сценами, освітніми відео та цікавими завданнями! Зареєструйтесь, увійдіть і активуйте підручники Mozaik. Це дозволить Вам отримати річний доступ до цифрової версії Вашого підручника (платна, є безкоштовні опції). 

Медіатека 

8. HUMAN Освітні ресурси

Освітні ресурси порталу розміщено за підтримки Центру хмарних технологій, який працює на базі Криворізької гімназії №109 “ТЕМП”
 
 

 

9. Навчальний сайт з математики Formula




На цьому сайті ви зможете навчитися вирішувати математичні завдання, освоїти різні методи рішень, закріпити пройдений матеріал. Для цього у нас є все необхідне.

Головною, відмінною від решти математичних сайтів, рисою даного сайту є онлайн сервіси для вирішення завдань (наприклад, розв’язання квадратного рівняння, знаходження гіпотенузи і катетів прямокутного трикутника і т.п.). Вони дозволяють без зайвих зусиль, просто ввівши відомі параметри, одним натиском кнопки обчислити шукане значення.

10. GIOS - онлайн платформа з вивчення математики

https://gioschool.com/ua


Платформа GIOS - інтерактивна онлайн-платформа для вивчення математики, яка допомагає дітям зрозуміти та полюбити цей предмет (платна).

11. Платформа для вивчення математики від освітніх експертів Matific

 

 

Розпочніть користуватися безкоштовною випробувальною версією, щоб отримати необмежений доступ на 30 днів і побачити, як ваші діти опановують математику. Жодних ризиків, жодних зобов'язань, кредитна картка не потрібна. Щоб розпочати, потрібно лише кілька хвилин

 

12. Вся математика для початкової школи в інтерактивній формі Вчи.юа

 
Це міжнародна онлайн платформа, де учні початкової школи усієї України вивчають математику в інтерактивній формі (платна).
 
Приклади завдань:

 
 


13. Доступна освіта

В умовах глобалізації та інформаційного суспільства якісна освіта стає доступною. Ця платформа створена для того щоб, надати можливість українським дітям і молоді незалежно від місця проживання здобути українську освіту. Держава надає можливість здобути освіту екстернатом, а ми - вивчити українську мову і літературу та історію України, підготуватися до Державної підсумкової атестації та ЗНО з цих предметів.
Відеоуроки з української мови та літератури + історія України 


Відеоуроки з математики

Відеоуроки з української мови та літератури

Biдеоуроки з Iсторії України 

Курс відеоуроків GREEN STrEAM

GREEN STrEAM - це пілотний курс відеоуроків, лекцій про те, як відкрити гурток робототехніки в школі

 

14. Всеукраїнська школа онлайн

https://lms.e-school.net.ua/
 
Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» — сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з уроками та методичними матеріалами, що відповідають державній програмі. Навчальний контент платформи містить уроки з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література. Після запуску контент платформи буде поступово доповнюватися відповідно до календарного плану.

15. Платформа "Отримання знань" (уроки з 1-11 клас+ЗНО)

 Автори ресурсу: Вчителі м.Вінниці

 Отримання знань
Автор курсу: Вчителі м.Вінниці
Предмет/Клас: Образотворче мистецтво, 7 клас

16. Мрія-урок

Уроки для школярів і батьків. Шкільна програма. Уроки з шахів. Підготовка до іспитів. Безкоштовні шкільні відео уроки.

17. Каталог електронних освітніх ресурсів (усі шкільні предмети)

Сайт містить розробки презентацій, відео та конспектів до уроків, що створюють педагоги столиці під час навчання на курсах підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.


18. Інформатика дистанційно (початкова, середня, старша школа).


У дистанційних курсах сайту Інформатика -  ДистОсвіта ви знайдете:
  • навчальні матеріали: презентації, статті, уроки, посилання та відео-ролики відповідно до теми заняття; саме такими мають бути сучасні електронні підручники 
  • інтерактивні завдання, вправи та тренажери - ними можна скористатись як для класної, так і самостійної чи домашньої роботи
  • практичні роботи із можливістю перевірки та коментування вчителем; переважна більшість практичних робіт містить різнорівневі та творчі завдання
  • онлайн тестування з миттєвою перевіркою; тести містять запитання різних типів та мультимедійні об'єкти, вимагаючи не механічного відтворення, а креативного застосування знань



19. Онлайн-ресурси для «прокачки» хімії

Онлайн-підручника, сайти, відео



20. Duolingo


Якщо Ви поставили перед собою мету - вивчити іноземну мову, тоді Вам в нагоді стане безкоштовна платформа Duolingo, у якої є український інтерфейс.
 

Навчання проходить в ігровій формі, з кожним рівнем завдання стають складнішими, а за їх виконання ви отримуєте "гроші" - лінготи. За них можна купити перехід на вищий рівень або додатковий закритий. Більше уваги приділяється письмовим урокам та диктантам, розмовній мові - менше.

Користувачі онлайн-платформи можуть додавати друзів, щоб з ними змагатися у вивченні мови.





Приєднуйтесь!

Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation


+ публікації  у блозі:

Уроки з Історії України (дистанційна форма)

Як організувати дистанційне навчання під час карантину?

Уроки дистанційно: математика, фізика (безкоштовно)
 
Віртуальні фізичні лабораторії
 

Facebook

На FB створено 3 групи.

Група №1 "Все про освіту" приєднатися за посиланням. 

Група №2 "Доповнена реальність в освіті" приєднатися за посиланням. 

Група №3 "Фізика + ЗНО ФіЗиКа" приєднатися за посиланням.

3 коментарі: