Освітні тренди. STEM-уроки

 Заняття "Паперові літачки"


Науковці стверджують, що перші задукоментовані згадки про використання паперових літачків доходять до Стародавнього Китаю і датуються століттями до нашої ери.

У XIX столітті паперові літаки почали використовувати як прототипи для побудови справжніх. У журналах друкувалися матеріали, які на прикладі літачків пояснювали принципи аеродинаміки.

Історія появи перших паперових літачків. 
Найбільш поширена версія часу винаходу і імені винахідника 1930 рік, Джек Нортроп співзасновник компанії Lockheed Corporation. Нортроп використовував паперові літачки для тестування нових ідей при конструкції реальних літаків.




У 1998 році американський інженер Кен Блекберн встановив світовий рекорд за тривалістю польоту паперового літачка - він перебував у повітрі 27.6 секунди. На той момент результат Кена здавався фактично ідеальним: майже півхвилини польоту.
Але «вічний» рекорд Блекберн втримався лише 11 років: у 2009-му японець Такуо Тода перевершив його аж на... 0.3 секунди. Показник Тоди -- 27.9. Досі цей результат є абсолютним рекордом за тривалістю польоту паперового літачка.


Дослідження:

1. Форма

Якою форми ідеальний паперовий літак? (крила вузькі або широкі). Для виготовлення дійсно якісної моделі, яка пролетить досить довго, потрібна певна вправність. Адже тут потрібно враховувати примітивні, але такі важливі аеродинамічні властивості майбутнього літачка. Оптимальний розмір, ширину, довжину, вагу, навіть загостреність носової частини літачка.

2. Тип паперу  однакового розміру (звичайний білий папір, папір із альбому, кольоровий папір, газета).


Працюючи над цим проектом ми дізналися багато нового цікавого, багато зробили моделей своїми руками. В результаті проведеної роботи ми зрозуміли: якщо ми будемо серйозно захоплюватися фізикою, то можливо хтось із нас стане знаменитим авіаконструктором і сконструює літак, на якому будуть літати люди.


Моделі паперових літаків







Завантажити схему: тут.

Джерела:

https://footyclub.ru/uk/health/kak-letayut-bumazhnye-samoletiki-zavisimost-prodolzhitelnosti/

http://velykdenday.blogspot.com/2019/07/blog-post.html

https://www.redbull.com/ua-uk/istoria-paperovogo-litachka



#паперові_літаки 
#STEAM 
#експерименти 
#фізика 
#EasyScienceExperimentsDoAtHome
​#SchoolProjectsForExhibition​
#ScienceMagicTricks

#сучасні_освітні_тренди

#освітні_тренди

#stem-уроки

#фізика_для_дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар