Обладнання для STEM-лабораторій


 Проєкт для обладнання STEM-лабораторій


STEM-обладнання спрямоване надати можливість учням будь-якого віку здійснювати проєктну та дослідницьку діяльність, розвивати критичне мислення та з легкістю засвоювати науково-технічні знання.
Стем-обладнання охоплює природничі науки, технічну творчість, математику та технології. Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент, що поєднується з інноваційними технологіями, які використовують навіть у вивченні творчих та мистецьких дисциплін.

Стем-кабінет
 
Оформлення Стем-кабінету у школі дозволяє створити певну лабораторію - осучаснений формат не лише кабінета природничо математичної освіти чи модернізованого кабінету фізики. Це ціла діяльність, яка впроваджена у навчальний процес школи, адже майбутнє освіти в міжпредметній інтеграції зі збереженням класичного поділу на дисципліни.

Використання засобів STEM-освіти дає можливість учням здійснювати проектну та дослідницьку діяльність, засвоювати науково-технічні знання, розвивати навички критичного мислення.
Міністерством освіти і науки розроблений новий Типовий перелік навчально-методичного забезпечення, засобів навчання та обладнання для шкільних навчальних кабінетів і STEM-лабораторій. Проект документа винесений для громадського обговорення.

Проєкт 

Навчальна лабораторія – це предметний кабінет де проводяться лабораторні роботи та практичні заняття (експериментальні дослідження, науково-творчі роботи чи відтворення певних умов або процесів). В навчальному кабінеті мають бути представлені основні засоби навчання в достатній кількості, як демонстраційні так і лабораторно-дослідні.

Саме для цього розроблені методичні рекомендації, вимоги та нормування із забезпечення закладів освіти. Нижче ми візьмемо за орієнтир Типовий перелік згідно наказу 704 з чітким описом проекту наповнення для кожного класу та вимогами до навчальної лабораторії.

Варіанти СТЕМ-обладнання

Джерело:
https://dixi.education/training-laboratory/
http://osvita.ua/school/69432/
https://elizlabs.com.ua/ua/produkti/stem

Немає коментарів:

Дописати коментар