Moodle (eLearning)


MOODLE (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment – модульне об’єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище) – це відкрита система управління навчанням, орієнтована на організацію взаємодії між викладачем та студентами, і яка також використовується для організації дистанційних курсів. Середовище MOODLE розроблено на PHP з використанням SQL-бази, має модульну архітектуру, що дозволяє легко розгалужувати можливості.
MOODLE відноситься до автоматизованих інформаційних систем класу LMS (Learning Management System) – систем управління навчанням. Ця система управління навчанням використовується більш ніж у 30 000 навчальних закладів багатьох країн світу для організації дистанційного навчання, її перекладено майже на 80 мов, у тому числі і на українську.
Система Moodle активно використовується у ХНУ імені В.Н. Каразіна для підтримки навчального процесу очної і заочної форм навчання студентів.
Можна познайомитися із роботою Moodle і створити власні дистанційні курси. Для цього потрібно пройти навчання на курсах.

Курс «Технології дистанційної освіти» (ТДО) – це курс підвищення кваліфікації для викладачів шкіл, технікумів, ВНЗ у будь-якому місці земної кулі. Цей курс потрібен тому викладачеві, котрий розуміє сучасний темп життя – і свій, і учня, і студента. Існують різні платформи для створення дистанційного курсу, віртуальної інтерактивної роботи з учнем/студентом, організації навчального процесу. У 2012 році Каразінський університет обрав найпопулярнішу у світі платформу дистанційного навчання Moodle і успішно адаптував її відповідно до стандартів навчального процесу. Курс сертифіковано в обсязі 120 академічних годин, він є повноцінною формою підвищення кваліфікації, що відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України.

Курс «Інновації в системі електронного (дистанційного) навчання» створений для тих, хто вже вміє створювати дистанційні курси на базі LMS Moodle та проходив курс «Технології дистанційного навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти».
Для Вас ми пропонуємо нову програму «Інновації в системі електронного (дистанційного) навчання» (програма).


Посібники:
Розроблення дистанційних курсів у Moodle
Использование программной системы Moodle длясоздания электронныхучебно-методических материалов
Инструкция по использованию виртуальной обучающей среды «Moodle»
Статті:
Система онлайн-освіти "Математика.укр" та інтерактивні веб-технології анімаційних візуалізацій навчального матеріалу
Інтерактивні ігри у Moodle ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ВПРАВ LEARNINGAPPS У ЯКОСТІ КОНТРОЛЬОВАНОГО ВИДУ ДІЯЛЬНОСТІ В ДИСТАНЦІЙНИХ КУРСАХ MOODLE Импорт тестов MyTestXPro из других форматов Формули і Moodle
ИГРОВЫЕ МЕТОДЫ ОБУЧЕНИЯ В ВИРТУАЛЬНОЙ СРЕДЕ MOODLE
11 фишек системы Moodle, о которых Вы не знали
Как интегрировать плагин вебинара в Moodle: пошаговая инструкция 

Дякую за увагу!
Бажаю Вам нових ідей!
Навчаємося, бо ми цього варті!
Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/

Немає коментарів:

Дописати коментар