UNESCO ChatGPT and Artificial Intelligence in higher education: Quick start guide

Застосування ChatGPT у викладанні та навчанні


Приєднуйтесь!

Дякую за репост і вподобайку!

На сайті Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) опубліковано Керівництво «ChatGPT і штучний інтелект: короткий посібник».

Уроки та навчання з допомогою ChatGPT




Для тих, хто бажає досліджувати цю технологію, ChatGPT може стати корисним інструментом для навчання та індивідуалізації навчання. Викладачі вищої освіти можуть використовувати ChatGPT для планування своїх занять, пошуку навчальних матеріалів, написання текстів тощо. Для студентів ChatGPT відкриває можливість отримати більш індивідуальну підтримку, що допомагає краще розуміти теорії та концепції. Ця форма підтримки може бути особливо корисною в університетських навчальних закладах, де великі групи студентів є нормою, і викладачам може бути мало можливостей працювати зі студентами на індивідуальній основі.

Поширення ChatGPT та інших інструментів штучного інтелекту відбувається набагато швидше і в більшому масштабі, ніж попередні технологічні зрушення, такі як перехід до електронних калькуляторів чи комп'ютерів. Ці інструменти демонструють значні зміни в тому, яка кількість інформації може бути доступна та як ми можемо її організувати.

Викликом для вищої освіти є переосмислення процесів викладання, навчання та оцінювання з урахуванням таких інструментів, як ChatGPT, а також управління занепокоєннями, які пов'язані з їх використанням. Плагіат, наприклад, не є новою проблемою для вищої освіти, але новим є те, що ChatGPT може уникнути традиційних перевірок, які раніше виявляли його.

ChatGPT and Artificial Intelligence in higher education: Quick start guide 






Корисні посилання


Preliminary study on the Ethics of Artificial Intelligence




#цифроваграмотність #критичнемислення #вищаосвіта #інноваціївосвіті #трансдисциплінарнікурси #штучнийінтелект #ChatGPT 

Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар