Ландау Лев Давидович

Лев Ландау — радянський фізик, академік АН СРСР (обраний у 1946). Лауреат Нобелівської премії з фізики 1962 року "за дослідження з теорії конденсованих середовищ і рідкого гелію."


Надзвичайно обдарований математично, Ландау жартома говорив про себе: «Інтегрувати навчився років в 13, а диференціювати умів завжди».

Всесоюзні конференції в Харкові відвідали метри теоретичної фізики Поль Дірак і Нільс Бор. Друкований в Харкові «Фізичний журнал Радянського Союзу» розсилався передплатникам по всьому світу. Академік Олександр Ілліч Ахієзер згадував: з приїздом до Харкова Ландау УФТІ став одним з кращих світових центрів фізичної науки, і визнавав, що «якби мене попросили назвати лише двох фізиків, в максимальній мірі прославили українську науку, то я б назвав теоретика Л.Ландау і експериментатора Л.Шубнікова ».
1935 — читання курсу фізики в Харківському державному університеті, завідування кафедрою загальної фізики ХДУ. Присвоєння звання професора.

Презентація (завантажити).
Розроблено презентацію про видатного вченого- фізика Лева Ландау, ім'я якого пов'язано із Харковом. Приділено увагу часу перебування у Харкові і роботі у стінах ХДУ на кафедрі теоретичної фізики (сьогодні це ХНУ імені В.Н. Каразіна). 

Усміхнись!
Поділись жартом у коментарях!


Підписуйтесь на блог!
Підписуйтесь на канал YouTube. 
Підписуйтесь на сторінку у fb.
https://www.facebook.com/educationXXII/

Немає коментарів:

Дописати коментар